Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, τροπολογία Βορίδη που βάζει ξένους υπηκόους σε θέσεις ευθύνης στο ελληνικό δημόσιο

Με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών ορίζεται πως οι ξένοι υπήκοοι θα διορίζονται σε θέσεις ευθύνης στο ελληνικό δημόσιο. Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από την Βουλή.

Ουσιαστικά οι Γερμανοί ή όποιοι άλλοι, με την τροπολογία Βορίδη θα μπουν από την πίσω πόρτα  στο κράτος και θα διοικούν τις υπηρεσίες του! 

Συγκεκριμένα η ρύθμιση του Μάκη Βορίδη αναφέρει ότι οι πολίτες κρατών μελών Ευρωπαϊκής Ένωσης που διορίζονται ή προσλαμβάνονται δύνανται να επιλέγονται και να ασκούν καθήκοντα «προϊσταμένου, διευθυντή, γενικού διευθυντή κ.λπ. στις προβλεπόμενες στον οικείο φορέα θέσεις ευθύνης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους Έλληνες πολίτες».
Το μόνο που άφησε για την χώρα μας και τους Έλληνες δημόσιους υπαλλήλους ο κ. Βορίδης είναι ο καθορισμός κάποιων συγκεκριμένων θέσεων ευθύνης που θα διορίζονται μόνο Έλληνες επειδή σε αυτές τις θέσεις «οι αρμοδιότητές τους συνεπάγονται άμεση ή έμμεση συμμετοχή στην άσκηση δημόσιας εξουσίας και άσκηση καθηκόντων που έχουν ως αντικείμενο τη διασφάλιση των γενικών συμφερόντων του κράτους ή άλλων δημόσιων φορέων».
Κυβερνητικές πηγές, αντιλαμβανόμενες το μείζον ζήτημα που δημιουργείται, δικαιολογούσαν την τροπολογία Βορίδη ως προσαρμογή της χώρας σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. «Στόχος είναι η αντιμετώπιση της εκτιμώμενης παραβίασης από χώρα μας του δικαίου της ΕΕ και η αποφυγή των επαπειλούμενων κυρώσεων», αναφέρεται στην τροπολογία.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν εξέδωσε στις 12 Νοεμβρίου αιτιολογημένη γνώμη κατά της Ελλάδας δίνοντας διορία 2 μηνών για να προσαρμοστεί στις ευρωπαϊκές συνθήκες, επειδή η χώρα μας θέτει ως προϋπόθεση την ελληνική ιθαγένεια για να διορίσει σε θέσεις ευθύνης.

Που θα διορίζονται οι αλλοδαποί; Ο κατάλογος είναι αποκαλυπτικός:

α. Δημόσιες υπηρεσίες,
β. νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου,
γ. οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης κάθε βαθμού,
δ. δημόσιες επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς,
ε. νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν κράτος
στ. νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν σε ΝΠΙΔ του κράτους

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1996ΚΑΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ....Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.