Τα ΕΛ.ΠΕ. θά προμηθεύονται με επιβάρυνση κόστους πετρέλαιο από τήν Σαουδική Αραβία.!!


 Στη Σαουδική Αραβία στρέφονται τα ΕΛΠΕ για να υποκαταστήσουν το ρωσικό πετρέλαιο που προμηθεύονταν πριν  από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και την επιβολή  οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ελληνικός όμιλος  έχει κλείσει ήδη κατ' αρχήν συμφωνία  με την Aramco για προμήθειες μεγάλων ποσοτήτων αργού πετρελαίου εντός του έτους. Τα πρώτα φορτία αναμένεται να παραδοθούν  στα τέλη Μαϊου.

Πληροφορίες δεν έχουν διαρρεύσει όσον αφορά τις τιμές, οι οποίες πιθανότατα δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Εν πάση περιπτώσει εκτιμάται ότι η υποκατάσταση του ρωσικού πετρελαίου με σαουδαραβικό θα γίνει με επιβάρυνση κόστους για τα ΕΛΠΕ, δεδομένου μάλιστα ότι οι διεθνείς τιμές του “μαύρου χρυσού” έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο τους τελευταίους μήνες

Οπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου κάλυπταν μέχρι τώρα μόνον το 10% των συνολικών ετήσιων προμηθειών τους.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.