Διαφοροποίηση των ΗΑΕ από τήν γραμμή του ΟΠΕΚ ;; ;;Ζητά αύξηση τής παραγωγής πετρελαίου;;Διφορούμενες δηλώσεις!!


 

 


 Δυσαρέσκεια και αντιδράσεις από τη πρόταση να αυξηθεί η παραγωγή

 Ρωγμές παρατηρούνται στους κόλπους του ΟΠΕΚ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να διαφοροποιούνται από τη γραμμή που κρατούσε μέχρι σήμερα το πετρελαϊκό καρτέλ και να τάσσονται υπέρ της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου γρηγορότερα.

«Είμαστε υπέρ της αύξησης της παραγωγής και θα ενθαρρύνουμε τον ΟΠΕΚ να εξετάσει υψηλότερα επίπεδα παραγωγής», δήλωσε ο Γιούσεφ αλ-Οτάιμπα, ο πρεσβευτής των ΗΑΕ στην Ουάσιγκτον, σε δήλωση την Τετάρτη, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τους Financial Times.

Λίγες ώρες αργότερα, ο υπουργός Ενέργειας Suhail Al-Mazrouei εμφανίστηκε να μετριάζει το μήνυμα στο Twitter, λέγοντας ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι προσηλωμένα στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+. Είχαν ήδη εμφανιστεί ενδείξεις ότι η πρόταση του πρέσβη θα βρισκόταν στο στόχαστρο έντονης κριτικής, καθώς ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ είπε στο Bloomberg ότι ο όμιλος παράγει ήδη αρκετό πετρέλαιο και αν παράξει περισσότερο θα μπορούσε να βλάψει την αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν είχαν συμβουλευτεί άλλα μέλη του ΟΠΕΚ+ πριν ο πρεσβευτής κάνει τη δήλωσή του.

Το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δεν είχε άμεση απάντηση. Αλλά η δήλωση φαίνεται πιθανό να αναζωπυρώσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο κρατών του Κόλπου, παραδοσιακών συμμάχων που παρόλα αυτά έπεσαν σε μια σφοδρή διαμάχη πέρυσι.
Απρόθυμο καρτέλ

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του έχουν μέχρι στιγμής αντισταθεί στις εκκλήσεις του Λευκού Οίκου και άλλων μεγάλων καταναλωτών πετρελαίου να αυξήσουν την παραγωγή γρηγορότερα, υποστηρίζοντας ότι η πρόσφατη αύξηση των τιμών στα σχεδόν 140 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο οφείλεται σε γεωπολιτικές εντάσεις και όχι μια πραγματική έλλειψη εφοδιασμού.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Ihsan Abdul Jabbar Ismaael, έμεινε σε αυτή τη γραμμή την Τετάρτη μετά τα σχόλια του πρεσβευτή των ΗΑΕ, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει πορεία.

«Πιστεύουμε ότι οι αυξήσεις που έχει ο ΟΠΕΚ+ είναι αρκετές για να καλύψουν τη ζήτηση», είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Πρόσθετες εκδόσεις θα μπορούσαν πραγματικά να βλάψουν την αγορά».

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.