Με κυρώσεις απαντάει η Ρωσσία σε ΗΠΑ καί ΕΕ.Απαγόρευση σε προϊόντα αξίας άνω των 55 δις ευρώ!


 


 Η Ρωσία προχωρά σε αντι-κυρώσεις, καθώς απαγόρευσε σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου τις εξαγωγές ορισμένων προϊόντων και εξοπλισμού από τη χώρα.

Το μέτρο αφορά προϊόντα και εξοπλισμό που εισάγονταν προηγουμένως στη Ρωσία από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η απαγόρευση αυτή αφορά τεχνολογίες που συνδέονται με τις τηλεπικοινωνίες, την ιατρική, αγροτικά μηχανήματα ή ακόμη ηλεκτρικό εξοπλισμό.

Πρόκειται επίσης για μηχανές, τουρμπίνες, μηχανές επεξεργασίας μετάλλου και λίθων, μόνιτορ και προβολείς.

“Το μέτρο αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της ρωσικής αγοράς” ανέφερε η κυβέρνηση σε μια ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται πως η απαγόρευση θα ισχύει μέχρι τα τέλη του έτους.

Εξαγωγές θα είναι δυνατές ωστόσο προς τις χώρες μέλη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (UEE), μιας τελωνειακής ένωσης υπό την ηγεσία της Μόσχας, και προς τις αυτονομιστικές δημοκρατίες της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας.

Οι εξαγωγές ορισμένων ειδών ξύλου προς “μη φιλικές” χώρες περιορίζονται επίσης μέχρι τα τέλη του 2022.

Τα μέτρα αυτά ακολουθούν τις κυρώσεις που ενέκριναν οι Δυτικοί εναντίον της Μόσχας αφότου επενέβη στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.