Φωτιά στήν περιοχή τπου πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνομπίλ!!Προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές χώρες από την Ουκρανία!!


 


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Βουλή της Ουκρανίας προς τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω της πυρκαγιάς που κατακαίει την περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο στο Τσερνόμπιλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής της Ουκρανίας στο Twitter πάνω από 10.000 εκτάρια δάσους καίγονται στη ζώνη του Τσερνόμπιλ, ενώ υπάρχει προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για ραδιενέργεια.

«Λόγω της κατάστασης μικροσωματίδια έχουν απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα και μεταφέρονται με τον άνεμο σε μεγάλες αποστάσεις απειλώντας με ραδιενέργεια την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρεται στο σχετικό tweet.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως «λόγω των ανέμων και του ξηρού καιρού, η ένταση στην περιοχή των πυρκαγιών οδηγεί σε μεγάλες φωτιές που είναι πρόκληση ακόμα και σε εποχές ειρήνης. Οι φλόγες μπορεί να καλύψουν τα σημεία όπου βρίσκονται τα πυρηνικά απόβλητα στη ζώνη του Τσερνόμπιλ. Οι καταστροφικές συνθήκες μπορεί να αποφευχθούν μόνο από τις ρωσικές δυνάμεις, αν αποδεσμεύσουν την περιοχή».

    ☢️ WARNING
    More than 10,000 hectares of forest are burning in the #Chornobyl zone. As a result of combustion, radionuclides released into the atmosphere and transported by wind over long distances threaten radiation to #Ukraine, Belarus, and European countries.
    👇

    — Verkhovna Rada of Ukraine – Ukrainian Parliament (@ua_parliament) March 27, 2022 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.