Νέα ένταση στόν Καύκασο!! Χτύπημα των Αζέρων σε περιοχή του Αρτσάχ!! Άμεση αντίδραση τών Ρώσσων!!


 
Την ίδια στιγμή που η κατάσταση στην Ουκρανία συνεχίζει να είναι τεταμένη, ο Καύκασος είναι έτοιμος να πάρει και πάλι φωτιά καθώς, φαίνεται ότι, το Αζερμπαϊτζάν θέλει να εκμεταλλευτεί την εμπλοκή των ρωσικών δυνάμεων στο ουκρανικό για να επεκταθεί σε βάρος των Αρμενίων.

Μάλιστα η Ρωσία κατηγόρησε το Μπακού πως παραβίασε την συμφωνία εκεχειρίας και έπληξε θέσεις των Αρμενίων με Bayraktar TB2.

Η Αρμενία κάλεσε άμεσα τους πρέσβεις όλων των χωρών και τους ενημέρωσε για το έγκλημα των Αζέρων.

Το πρόβλημα φέρεται να δημιουργήθηκε όταν αποχώρησαν ορισμένες ειρηνευτικές δυνάμεις των Ρώσων για να μεταβούν στην Ουκρανία. Το συγκεκριμένο κενό έσπευσαν να καλύψουν δυνάμεις των Αζέρων στις 24 και 25 του μήνα.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν καταλάβει το χωριό Farrukh και τον περιβάλλοντα λόφο του στην περιοχή του Καραμπάχ από τις αρμενικές δυνάμεις. Οι εκσκαφείς του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν έναν νέο δρόμο προς τα στρατεύματά τους με τις ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις να παρακολουθούν διακριτικά.

Ο πρωθυπουργός Πασινιάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Β.Πούτιν καθώς οι δυνάμεις των Αζέρων εισήλθαν στην Ζώνη Ευθύνης του ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Αρτσάχ.

Μάλιστα σήμερα, ο πρόεδρος του Ναγκόρνο Καραμπάχ, Arayik Harutyunyan, υπέγραψε διάταγμα με το οποίο περιορίζει δικαιώματα και ελευθερίας και κηρύσσει στρατιωτικό νόμο στο έδαφος της Δημοκρατίας.
Ρωσία: Το Αζερμπαϊτζάν παραβίασε τη συμφωνία εκεχειρίας

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν ότι παραβίασε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την Αρμενία, η οποία είχε υπογραφεί μετά τον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020, καθώς στρατεύματά της εισήλθαν στη ζώνη που τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων διατήρησης της ειρήνης.

«Μεταξύ της 24ης και 25ης Μαρτίου, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν παραβίασαν την τριμερή συμφωνία των ηγετών της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, εισερχόμενες στη ζώνη που τελεί υπό την ευθύνη της ρωσικής μονάδας διατήρησης της ειρήνης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ένα δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εγκατέστησαν ένα παρατηρητήριο και πραγματοποίησαν “τέσσερις επιδρομές με drone τύπου Bayraktar” στις δυνάμεις του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κοντά στην περιοχή Φαρούκ.

«Η ρωσική διοίκηση της μονάδας διατήρησης της ειρήνης λαμβάνει μέτρα με στόχο τη διευθέτηση της κατάστασης (…), μια έκκληση για απόσυρση των στρατευμάτων εστάλη στην πλευρά του Αζερμπαϊτζάν”, συμπληρώνεται στο δελτίο τύπου.

Η απάντηση κατά της Ρωσίας από το Μπακού

Πριν από λίγο λοιπόν, το αζέρικο υπουργείο άμυνας Εξέδωσε μία ανακοίνωση – πρόκληση κατά της Ρωσίας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν αναγνωρίζει τον όρο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ότι πρόκειται για έδαφος του Αζερμπαϊτζάν και καλεί την Ρωσία να ανακαλέσει!


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.