Η αύξηση στο πετρέλαιο φέρνει μείωση παραγωγής και ανατιμήσεις αγροτικών προϊόντων



ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ . ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1990 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ  ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ...
Σε αδιέξοδο βρίσκονται χιλιάδες αγρότες σε όλή τη χώρα καθώς οι αυξήσεις σε πετρέλαιο και λιπάσματα έχει εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής κάτι που προκαλεί αλυσιδωτές συνέπειες όπως υποστηρίζει μιλώντας στο Newsbomb.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας.
Στο πλαίσιο αυτό που έχει διαμορφωθεί εντάσσεται και η σημερινή συμβολική κάθοδος τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.Σύμφωνα με τον κ. Τζέλλα το πακέτο ενίσχυσης των αγροτών που ανακοινώθηκε χθες είναι κοροϊδία και δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
«Δεν μας δίνουν κάτι. Αν δεν έχουμε αφορολόγητο πετρέλαιο δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές των αγροτών το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί 100% και πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

«Δυστυχώς πάρα πολλοί αγρότες φέτος δεν θα καλλιεργήσουν. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μείωση της παραγωγής και αύξηση των τιμών για τον καταναλωτή. Αν η κυβέρνηση θέλει να χτυπήσει την ακρίβεια πρέπει να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα. 'Αλλη λύση δεν υπάρχει» αναφέρει ο κ. Τζέλλας και συνεχίζει ότι για τους αγρότες πλέον είναι αγώνας επιβίωσης και οι κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος.


Με τη συμβολική παρουσία 14 τρακτέρ που έρχονται από τη Βοιωτία, συνοδεία της αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών. Στη 1 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τη Βουλή.

Οι αγρότες ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια,σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αναλυτικά οι αγρότες διεκδικούν:

Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.