Δημοσιογραφικός ιστότοπος Euractiv.Η Νέα Δημοκρατία διώχνει ευρωβουλευτή που επέκρινε την κυβέρνηση για τη δίωξη μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα


 
Ο δημοσιογραφικός ιστότοπος Euractiv, με άρθρο του καυτηριάζει την κυβέρνηση, λέγοντας ότι διέγραψε τον ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου επειδή επέκρινε την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Αυτό που πόνεσε περισσότερο, τονίζεται στο άρθρο, είναι ο παραλληλισμός που έκανε ο κ. Κύρτσος, της Ελλάδας του κ. Μητσοτάκη με την Ουγγαρία του κ. Όρμπαν.

Σύμφωνα με το άρθρο, το συγκεκριμένο σχόλιο του ευρωβουλευτή ήρθε ως απάντηση στην ομιλία Μητσοτάκη στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου χαρακτήρισε «συμμορία» δύο δημοσιογράφους που είχαν αποκαλύψει ένα σκάνδαλο με τον ελβετικό φαρμακευτικό κολοσσό Novartis.

Πρόκειται για Κώστα Βαξεβάνη και τη Γιάννα Παπαδάκου, που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis αρκετά χρόνια πριν και τώρα κατηγορήθηκαν για εμπλοκή στην υπόθεση και κλήθηκαν να εμφανιστούν ενώπιον του ειδικού ανακριτή του Αρείου Πάγου. Η δίωξη των δημοσιογράφων έχει προκαλέσει την αντίδραση αρκετών ενώσεων δημοσιογράφων της ΕΕ και του κόσμου.


Ο Κώστας Βαξεβάνης αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση καθήκοντος και δύο κατηγορίες για συνωμοσία για κατάχρηση εξουσίας.

Το Euractiv θυμίζει ότι η δίωξη των δημοσιογράφων έχει προκαλέσει την αντίδραση αρκετών ενώσεων δημοσιογράφων της ΕΕ και του κόσμου.


 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.