Σχέδιο τής Κομισιόν για επιβολή δημιουργίας στόκ φυσικού αερίου στά κράτη μέλη της! Τί αναφέρει τό δίκτυο Bloomberg


 



Σχέδιο για την πρόληψη προβλημάτων ανάλογα με αυτά που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση έχει στο τραπέζι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δίκτυο Bloomberg, η Κομισιόν σκοπεύει να επιβάλει στα κράτη-μέλη να διατηρούν ένα στοκ μίνιμουμ ποσότητας φυσικού αερίου ως απόθεμα στις αρχές κάθε χειμωνιάτικης περιόδου.

Το σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα και θα περιλαμβάνει κίνητρα και υποχρεώσεις για τα κράτη-μέλη ώστε να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχουν επαρκή αποθέματα ενέργειας, «οικονομικής, ασφαλούς και βιώσιμης». Τα κράτη-μέλη θα πρέπει έως τις 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους να έχουν μια σημαντική ποσότητα αερίου αποθηκευμένου για ώρες ανάγκης.

Καθώς τα αποθέματα στην Ε.Ε. εξαντλούνται και οι τιμές ενέργειας αναμένεται να παραμείνουν υψηλές τουλάχιστον έως το 2023, η Ε.Ε. πιέζεται να ενισχύσει μέτρα που θα την καταστήσουν περισσότερο ανθεκτική έναντι άλλων ενεργειακών κρίσεων. Και μπορεί η Ε.Ε. να επενδύει στην πράσινη ενέργεια, το φυσικό αέριο αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο κατά τη μεταβατική περίοδο.

Σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει δει το πρακτορείο Bloomberg, η Κομισιόν επισημαίνει ότι στην παρούσα κρίση η διασφάλιση αποθεμάτων είναι πολύ σημαντική, ωστόσο «μπορεί να έχει ρόλο μόνο μέτρου ασφαλείας» και τα κράτη-μέλη θα πρέπει να εκμεταλλευθούν τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες για να οργανωθούν εν όψει του επόμενου χειμώνα. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.