Καναδάς : Συγκρούσεις διαδηλωτών με στρατό και αστυνομία. στην Οττάβα!Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία νεκρή!


 


Συγκρούσεις στην Οττάβα μεταξύ  διαδηλωτών στρατού, αστυνομίας  που για τρίτη εβδομάδα έχουν καταλάβει το κέντρο της πόλης και τον λόφο του κοινοβουλίου διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού καθώς και για όλα τα εφιαλτικά μέτρα που εδώ και δυο χρόνια έχουν επιβληθεί στην χώρα με την δικαιολογία της πανδημίας.

Ο Τριντό εκμεταλλευόμενος τις έκτακτες εξουσίες που πήρε με την ενεργοποίηση τους διατάγματος έκτακτης ανάγκης προχώρησε σε βάναυση επιχείρηση ανακατάληψης του κέντρου της Οτάβα.  Η αστυνομία της Οτάβα έχει συλλάβει περισσότερα από 100 άτομα καθώς η επιχείρηση συνεχίζει να ανακτήσει τους δρόμους του κέντρου της πόλης από την κατάληψη της συνοδείας φορτηγατζήδων.

Από τις 9:30 μ.μ., οι αστυνομικοί κινούνταν αργά προς τα δυτικά κατά μήκος της οδού Wellington για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, με τις διασταυρώσεις της οδού Rideau και του Sussex Drive και της λεωφόρου Wellington και Mackenzie να καθαρίζονται από τους διαδηλωτές.

Η ένταση κλιμακώθηκε καθώς ο ήλιος έδυε και το σκοτάδι έπεσε πάνω από την περιοχή του κέντρου της πόλης την 22η ημέρα της διαδήλωσης "Συμφωνία Ελευθερίας" που έχει αποκλείσει αρκετούς δρόμους και έχει αναγκάσει τις επιχειρήσεις να κλείσουν.

Η αστυνομία της Οτάβα ανέφερε στο Twitter ότι οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και προσπαθούσαν να αφαιρέσουν τα όπλα των αστυνομικών. Μερικά άτομα είχαν ψεκαστεί με πιπέρι στην οδό Wellington.

Από την πλευρά των διαδηλωτών πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για μια γυναίκα νεκρή  από την χθεσινή επιχείρηση καθώς και για τραυματίες ανάμεσα στους οποίους και παιδιά.  Αυτή την στιγμή στον Καναδά υπάρχουν πολλοί που φοβούνται ότι ο Τριντό θα εκμεταλλευτεί τις εξουσίες που του δίνει το σχετικό διάταγμα και με την δικαιολογία της αναταραχής θα παγιώσει την έκτακτη ανάγκη και τον εαυτό τους ως πρωθυπουργό. 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.