Φωτιά σε φέρι μποτ ανοιχτά της Ηγουμενίτσας



Φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia.

Το πλοίο έπλεε υπό σημαία Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51 μελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλοίαρχος του σκάφους αιτήθηκε αμέσως εγκατάλειψη του πλοίου και σε μικρό διάστημα εκκενώθηκε με χρήση των σωστικών λεμβών. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 μποφόρ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένας ελαφρά τραυματίας από τα μέλη του πληρώματος.

Στο σημείο έσπευσαν η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα, πέντε σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής. Όσον αφορά τις πυροσβεστικές δυνάμεις από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μεταβαίνουν με ιδιωτικό ρυμουλκό επτά επιβάτες, από το λιμάνι της Κέρκυρας με οχηματαγωγό επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα. Στη θαλάσσια περιοχή σπεύσει πυροσβεστικό πλοιάριο από το λιμάνι της Πάτρας με πλήρωμα έντεκα πυροσβέστες.

Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως στο σημείο εκτός από σκάφη του Λιμενικού βρίσκονται και εναέριες δυνάμεις.

«Οι επιβάτες είναι όλοι καλά, έχουν επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους», σημείωσε ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι το θετικό είναι πως υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες που διευκολύνουν το έργο των διασωστών.

Ο κ. Κατσαφάδος λίγο αργότερα μιλώντας στο MEGA, οι επιβάτες κατά πάσα πιθανότητα θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

«Όλοι οι επιβαίνοντες θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα με πλοία που σπεύδουν από τον νησί στο σημείο» ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, επιβάτες και πλήρωμα κατευθύνονται προς την Κέρκυρα με σωστικές λέμβους.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.