Τούρκος αναλυτής: Aιτία πολέμου η επακούμβηση της φρέγατας «Kemal Reis» από το «Λήμνος»


 


 

Ο Abdullah Agar, ειδικός σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας, αναφέρθηκε στο περιστατικό -για το οποίο έως σήμερα η Άγκυρα τηρεί σιγή ιχθύος

Τούρκος αναλυτής, παραδέχεται δημόσια την «επακούμβηση» της φρεγάτας «Λήμνος» στο τουρκικό «Kemal Reis» τον Αύγουστο του 2020, κατά την κρίση με το «Oruc Reis» που επιχείρησε να προκαλέσει η Τουρκία ανοιχτά του Καστελόριζου και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk o Abdullah Agar, ειδικός σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας, αναφέρθηκε στο περιστατικό -για το οποίο έως σήμερα η Άγκυρα τηρεί σιγή ιχθύος- χαρακτηρίζοντας την «επακούμβηση» ως… «αιτία πολέμου» με την Ελλάδα. 

Δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος αναλυτής : «Η Ελλάδα όταν προστέθηκε και η Γαλλία, είδαμε πως τότε που τα πλοία προσέγγισαν πολύ το ένα το άλλο, φέρθηκε με πολύ θράσος Δηλαδή η φρεγάτα Λήμνος ήρθε και χτύπησε το δικό μας σκάφος το Κεμάλ Ρέις. Και αυτό το έκανε εσκεμμένα Και το δικό τους υπέστη ζημία και μαζί με ρυμουλκά το μετέφεραν στο λιμάνι του Πειραιά. Ακόμη κι αυτό στην πραγματικότητα είναι αιτία πολέμου».


Ο Agar τόνισε πως ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ της Τουρκίας, μετά και τους νέους εξοπλισμούς και την αγορά των γαλλικών μαχητικών rafale από την Ελλάδα.
«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ ημών. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά από το εμπάργκο που μας επέβαλλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σχετικά με τα F-35. Που μας εξώθησαν εκτός του σχεδίου και από την άλλη η αγορά των Ραφάλ από την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για την ιστορία το «Λήμνος» όχι μόνο δεν … ρυμουλκήθηκε στον Πειραιά, όπως δήλωσε ψευδώς ο Τούρκος αναλυτής, αλλά απεναντίας είχε συνεχίσει κανονικά την αποστολή του λαμβάνοντας στη συνέχεια μέρος σε κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας, στην ανατολική Μεσόγειο, με το ΓΕΕΘΑ να δίνει τότε στη δημοσιότητα σχετικές φωτογραφίες.

Η «επακούμβηση» του «Kemal Reis»


Στις 12 Αυγούστου 2020, η τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis», που συνόδευε το «Oruc Reis», στην περιπλάνησή του στην Ανατολική Μεσόγειο και την ελληνική υφαλοκρηπίδα, από λάθος χειρισμό του κυβερνήτη της και επειδή επιχείρησε να προκαλέσει, προσέκρουσε στην ελληνική φρεγάτα «Λήμνος».
Το τουρκικό σκάφος δεν κράτησε σταθερή την πορεία του και το πίσω μέρος του συγκρούστηκε με το μπροστινό της ελληνικής φρεγάτας.
Αποτέλεσμα ήταν η τουρκική φρεγάτα να υποστεί σημαντικές ζημιές στην πρύμνη της σε αντίθεση με την «Λήμνος» που συνέχισε την αποστολή της στη ΝΑ Μεσόγειο, παρακολουθώντας τις κινήσεις του «Oruc Reis».

www.bankingnews.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.