Παφίλης στη Βουλή για ΛΑΡΚΟ: «Κύριοι χαρτογιακάδες, ποιοι είστε εσείς μωρέ που θα διώξετε 1.200 ανθρώπους;»


Δεν παραδίνονται οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και οι κάτοικοι της περιοχής, πάρτε πίσω το σχέδιο για κλείσιμο και απολύσεις τόνισε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ρώτησε «ποιοι είστε που θα διώξετε 1.200 ανθρώπους που έδωσαν τα νιάτα τους και τη ζωή τους στη ΛΑΡΚΟ και την κράτησαν όρθια;».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έγκλημα κατά της ΛΑΡΚΟ, σημειώνοντας ότι ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ διότι έσκαψαν το λάκκο για να παραδοθεί μια τεράστιας αξίας βιομηχανία στα μονοπωλιακά συμφέροντα. Ανέφερε ότι και τώρα το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για «στρατηγικό επενδυτή» υποτίθεται με όρο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τονίζοντας ότι οι επενδυτές δεν δέχονται τέτοιους όρους και ανέφερε το παράδειγμα της παραχώρησης επί ΣΥΡΙΖΑ του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO που δεν μπήκε ούτε καν ο όρος για συμβάσεις εργασίας!

Υπογράμμισε την κυνικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ και την υποκρισία από ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ που τώρα «είναι στα κεραμίδια». Θύμισε ότι επί ΠΑΣΟΚ το 1986 έγιναν 500 απολύσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 υπέγραψε στην ΕΕ για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Ομόφωνα οι εργαζόμενοι απορρίπτουν το σχέδιο της κυβέρνησης, σημείωσε ο Θ. Παφίλης, καταθέτοντας στα πρακτικά την ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ που δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στα πόστα τους και θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, το χώμα ατσάλι. Πρόσθεσε ότι αυτό το ατσάλι έχει τη σφραγίδα των νεκρών και σακατεμένων εργατών και εκείνων που πέθαναν πρόωρα από επαγγελματικές ασθένειες.

Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για ενιαία λειτουργία και εκσυγχρονισμό της ΛΑΡΚΟ με διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και πρόσθεσε πως η ΛΑΡΚΟ είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κλάδου στον κόσμο και η μοναδική στην Ευρώπη με νικελιούχο μετάλλευμα που μπορεί να βγάλει κοβάλτιο που είναι αναγκαίο για τις νέες τεχνολογίες. Όπως είπε, ο σχεδιασμός είναι να παραδοθεί καθαρή στα μονοπώλια.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.