Τα Ελληνικά Hoaxes διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Κεραμέως


Επί Σαμαρά η χρηματοδότηση της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα Ελληνικά Hoaxes διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, τόσο για τα όσα είπε σε δήλωση της (ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτούσε τη Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής με ποσά άνω των 100.000 ευρώ), όσο και για όσα είπε από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας, όταν απευθυνόμενη στον κ. Τσακαλώτο έλεγε «κοιτάξτε λίγο τι εκταμιεύσεις έχετε κάνει εσείς για την εταιρεία αυτή».

Μάλιστα, όπως αναφέρουν επικοινώνησαν και με το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να τους αποστείλουν τα σχετικά έγγραφα και «Όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα που είναι αναρτημένα στη Διαύγεια, η δήλωση της κ. Κεραμέως βασίζεται σε αποφάσεις “Ολοκλήρωσης Πράξης”, δηλαδή διαπιστωτικές διοικητικές πράξεις που επικυρώνουν ότι τα προγράμματα ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι αποφάσεις χρηματοδότησης (Ένταξης της πράξης) εκδόθηκαν τον Ιούλιο του 2012, επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά. Επιπλέον, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, Ιωάννα Μαρή, διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι έλαβαν χρηματοδότηση την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση, σε επικοινωνία με την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, κ. Ιωάννα Μαρή, αυτή δήλωσε ότι τα υπό εξέταση έγγραφα αφορούν δύο προγράμματα που υλοποιήθηκαν το 2013, οι συμμετέχοντες των οποίων πληρώθηκαν λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωσή τους και «διαβεβαίωσε ότι δεν συμμετείχαν σε άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα μετά το 2013».

Μία δήλωσή της ωστόσο εμπλέκει και την τότε υφυπουργό Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Σοφία Ζαχαράκη (σήμερα είναι υφυπουργός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού).

Η κα Μαρή ανέφερε ότι «επί Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκα στο Υπουργείο Παιδείας, η κ. Κεραμέως με παρέπεμψε στην κ. Ζαχαράκη, η οποία με ξέρει πολύ καλά. Η Ζαχαράκη αγάπησε πολύ το θέμα της προγεννητικής αγωγής και το θεώρησε πολύ ωφέλιμο για τα παιδιά. Αφού συντάξαμε το πρόγραμμα, το στείλαμε στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο το έστειλε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για γνωμοδότηση. Το ΙΕΠ έκανε θετική γνωμοδότηση, το έστειλε πίσω στο Υπουργείο Παιδείας, το ενέκρινε και προχώρησε η πράξη έγκρισης. Αυτό έγινε για το εκπαιδευτικό έτος 2020-21. Το ίδιο έγινε και την επόμενη χρονιά 2021-22. Χρήματα γι’ αυτό το έργο δεν πήραμε. Τα μόνα προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ ήταν δυο, το 2012, και η εκταμίευση έγινε τότε».Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.