«Δεν πρόκειται να κάνουμε εισβολή στην Ουκρανία» λένε οι Ρώσοι αλλά οι ΗΠΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ


Οι δυτικές χώρες στις προσπάθειές τους να πείσουν τους πάντες ότι η Ρωσία τάχα ετοιμάζεται ήδη στο προσεχές διάστημα να εισβάλλει στην Ουκρανία και ότι απομένουν μερικές εβδομάδες αν όχι μέρες, δεν παρουσιάζουν καμία απόδειξη που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς τους, δήλωσε σήμερα ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.       

Σύμφωνα με τον Νεμπένζια, οι Ηνωμένες Πολιτείες με τις δηλώσεις τους, λες και απευθύνουν έκκληση για πόλεμο, δημιουργώντας την εντύπωση ότι θέλουν να κάνουν τις εικασίες τους πραγματικότητα.   

«Οι συζητήσεις για επικείμενο πόλεμο είναι από μόνες τους προκλητικές. Δείχνετε σαν να απευθύνετε έκκληση για κάτι τέτοιο, το θέλετε και περιμένετε, πότε αυτό θα συμβεί, σαν να θέλετε να κάνετε τις εικασίες σας πραγματικότητα», δήλωσε ο Νεμπένζια.    

Ο Νεμπένζια είπε ότι η Ρωσία δεν διανοείται το ενδεχόμενο της εισβολής, λέγοντας: «αυτό μπορώ να το αποκλείσω». Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν προκλήσεις από την πλευρά της Ουκρανίας, όπως και ότι η κρίση της Ουκρανίας είναι μια καθαρά εσωτερική κρίση, με την οποία η Ρωσία «δεν έχει απολύτως καμία σχέση».   

Σύμφωνα με τον Νμεπένζια, η Ρωσία σχεδιάζει στις 17 Φεβρουαρίου να συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επ’ ευκαιρία της 7ης επετείου των συμφωνιών του Μινσκ, κατά την οποία όπως είπε «θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για την κατάσταση με την διευθέτηση του ουκρανικού» θέματος.   

Ο Βασίλι Νεμπένζια αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πριν λάβει τον λόγο ο Ουκρανός εκπρόσωπος Σεργκέι Κισλίτσα, επειδή όπως είπε, είχε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Παρακαλώ μην το εκλάβετε αυτό ως διάβημα. Πρέπει να αποχωρήσω από αυτή τη συνάντηση λόγω μιας προγραμματισμένης συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα σχετικά με την προεδρία μας», δήλωσε ο Νεμπένζια. 

Οι ΗΠΑ επιμένουν

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ κατηγόρησε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, τη Ρωσία ότι θέλει να αναπτύξει «έως τις αρχές Φεβρουαρίου περισσότερους από 30.000 στρατιωτικούς» στη Λευκορωσία, κοντά στην Ουκρανία.

«Διαθέτουμε αποδείξεις ότι η Ρωσία προτίθεται να αυξήσει την παρουσία της σε περισσότερους από 30.000 στρατιωτικούς» στη Λευκορωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, «έως τις αρχές Φεβρουαρίου», είπε η Γκρίνφιλντ. Θα βρίσκονται «σε λιγότερες από δύο ώρες βόρεια του Κίεβου», επισήμανε, λέγοντας πως σήμερα η Ρωσία έχει αναπτύξει στη Λευκορωσία 5000 στρατιωτικούς, μεταξύ άλλων ειδικές δυνάμεις, μαζί με πυραύλους και συστοιχίες αντιαεροπορικών συστημάτων.

Εξάλλου, η Ρωσία δεν κατάφερε να διεξαχθεί σήμερα κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το θέμα της Ουκρανίας, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στις ΗΠΑ και σε άλλα μέλη να επικρίνουν δημοσίως τη Μόσχα για την ανάπτυξη στρατευμάτων.

Η Κίνα στάθηκε στο πλευρό της Ρωσίας στην ψηφοφορία εναντίον μιας δημόσιας συνεδρίασης, ενώ η Ινδία, η Γκαμπόν και η Κένυα απείχαν και τα εναπομείναντα 10 μέλη τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής μιας ανοικτής συνεδρίασης. Ο Ρώσος πρεσβευτής στα Η.Ε Βασίλι Νεμπένζια προέτρεψε το 15-μελές σώμα να αντιταχθεί σε μια δημόσια συνεδρίαση, καταγγέλλοντας αυτό που χαρακτήρισε «διπλωματία μεγάφωνου». Επέκρινε, όπως τη χαρακτήρισε, την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας. Πριν από τη συνεδρίαση, ο πρεσβευτής της Κίνας Τσανγκ Τζουν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του αντιτάσσεται σε μια ανοικτή συνεδρίαση, επισημαίνοντας: «Αυτή είναι πραγματικά η σωστή στιγμή να τασσόμαστε υπέρ της ήσυχης διπλωματίας».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.