Σε θέση μάχης λιανέμποροι-βιομήχανοι στην Γερμανία για αυξήσεις στα τρόφιμα


 

 

Οι παραγωγοί τροφίμων βρίσκονται υπό πίεση κόστους και απαιτούν βαριές προσαυξήσεις, σύμφωνα με την Handelsblatt, αλλά το εμπόριο συνεχίζει να κρατά σκληρή στάση.
Για κάποιους, ο καυγάς μεταξύ παραγωγών -εμπόρων παίρνει διαστάσεις "υπαρξιακές”, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Πολλοί πελάτες της Edeka ψάχνουν μάταια αυτή τη στιγμή για χυμό φρούτων Granini, σημειώνεται.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση λιανικού εμπορίου τροφίμων στη Γερμανία (Edeka)δεν ήθελε να δεχτεί την αύξηση της τιμής του κατασκευαστή στο 6% . Η επιχείρηση Eckes-Granini, από την άλλη πλευρά, δεν θέλει πλέον να παραδίδει τα προϊόντα της υπό τις παλιές συνθήκες.

Οι αποτυχίες των καλλιεργειών θα είχαν οδηγήσει σε σημαντικά υψηλότερες τιμές των πρώτων υλών. Το γυαλί και το ανακυκλωμένο PET για μπουκάλια έχουν επίσης γίνει σπάνια και ακριβότερα και, έτσι, Eckes-Granini δικαιολόγησε τις απαιτήσεις της ως προς τις τιμές.

Η διαμάχη κλιμακώθηκε περαιτέρω όταν η Edeka κυκλοφόρησε τη δική της μάρκα χυμών Albi σε νέα μπουκάλια πριν από μερικές εβδομάδες. Οι ανταγωνιστές ισχυρίζονται ότι μοιάζουν πολύ με του Granini. Η οικογενειακή επιχείρηση βλέπει μια "απομίμηση του εμβληματικού μας μπουκαλιού Granini" και τα δικαιώματά της παραβιάζονται.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.