Αφαιρέθηκε η σημαία της ΕΕ από την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι την στιγμή που ξεκινάει και επίσημα η έναρξη της Γαλλικής Προεδρίας στην ΕΕ.


Μια μεγάλη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε προσαρτηθεί στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι την Παρασκευή για να σηματοδοτήσει την έναρξη της εξάμηνης προεδρίας της Γαλλίας στο μπλοκ αφαιρέθηκε την Κυριακή, αφού προκάλεσε την οργή δεξιών και ακροδεξιών ηγετών, μεταδίδει το Reuters.

Ο νεότερος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον, ο οποίος την Παρασκευή είχε δηλώσει ότι η σημαία θα παραμείνει για "αρκετές ημέρες", δήλωσε ότι αφαιρέθηκε όπως είχε προγραμματιστεί.

"Είχε προγραμματιστεί ότι η σημαία θα κατέβαινε αυτή την Κυριακή, δεν είχαμε καθορίσει ακριβή ώρα", δήλωσε ο Beaune στο ραδιόφωνο France Inter.

Ο ίδιος απέρριψε την ιδέα ότι η κυβέρνηση υποχώρησε, αφού η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δήλωσε το Σάββατο ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας για να αφαιρεθεί η σημαία της ΕΕ.

"Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αφαιρέσει τη σημαία της ΕΕ από την Αψίδα του Θριάμβου, μια όμορφη πατριωτική νίκη στην αρχή του 2022", δήλωσε η Λεπέν την Κυριακή.

"Δεν υποχωρήσαμε, δεν υπήρξε καμία αλλαγή σχεδίου. Το πεπρωμένο της Γαλλίας είναι στην Ευρώπη", δήλωσε ο Beaune.

Είπε ότι η Λεπέν και άλλοι ηγέτες έκαναν λάθος όταν είπαν ότι η σημαία της ΕΕ αντικατέστησε τη γαλλική σημαία, καθώς η τελευταία δεν είναι μόνιμα αναρτημένη στην Αψίδα του Θριάμβου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν έχει ακόμη δηλώσει αν θα θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή τον Απρίλιο, νίκησε τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο του 2017 με ποσοστό 66%-34%.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα υπάρξει ρεβάνς μεταξύ των δύο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, με τον Μακρόν να αναμένεται να κερδίσει και πάλι, αν και με μικρότερη διαφορά.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.