Κινητοποιήσεις στον Έβρο όπου η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στην επέκταση της δομής μεταναστών!


Στη Βουλή όλο το τριήμερο της συζήτησης για τη πρόταση μομφής, δεν υπήρξε ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ που δεν μίλησε για τα γεγονότα του Έβρου και πως η Ελλάδα τα αντιμετώπισε επιτυχώς…

Μόνο που σήμερα Δευτέρα γίνεται γνωστό ότι «απορρίφθηκε  το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής παύσης των εργασιών στο Φυλάκιο του Έβρου, σύμφωνα με την απόφαση του Προέδρου Πρωτοδικών Ορεστιάδας»!

Όπως γράφει το thesstoday.gr και η Κωνσταντίνα Χαϊνα, «το αίτημα είχε υποβληθεί στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ορεστιάδας (ΔΕΥΑΟ), κάτοικοι του Κεράμου και Φυλακίου και ο ΤΟΕΒ Ριζίων κατά της εταιρείας (ΤΕΡΝΑ), που ανέλαβε το έργο επέκτασης των δομών μεταναστών.

Πλέον, αναμένεται η δικαστική απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων, τα οποία θα εξεταστούν στις 24 Φεβρουαρίου, οπότε και ορίστηκε η ημερομηνία εκδίκασής του.

Ετοιμάζονται για μαζικές κινητοποιήσεις

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης μιλώντας στο ThessToday.gr ανέφερε χαρακτηριστικά πως αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο Ορεστιάδας, με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να καθοριστούν οι διαδηλώσεις κατά της επέκτασης της συγκεκριμένης δομής.

«Αύριο θα αποφασιστεί στο έκτακτο συμβούλιο τι ακριβώς θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες. Οι κάτοικοι και εμείς ως κοινότητα, ακόμη και οι φορείς του Έβρου, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτό που πάει να συμβεί. Αναμένουμε τις αυριανές εξελίξεις και προχωράμε, αυτή τη φορά, οργανωμένα».

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες, παρά την αποχώρηση του τοπικού εργολάβου της ΤΕΡΝΑ, όπως είχε γράψει το ThessToday.gr, καθώς η εταιρεία έφερε νέο μηχάνημα από περιοχή εκτός του Έβρου.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.