Ι,ΜΑΖΗΣ: Το δόγμα Μπρζεζίνσκι στις ΗΠΑ - Οι «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας

 

 


 Η ένταση προς το παρόν κατά τον κ. Μάζη δεν αποκλιμακώνεται, ενώ όπως σημείωσε αυτές οι εξελίξεις, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Ανατολική Μεσόγειο, το ρόλο της Ελλάδας, την Τουρκία αλλά και τις εξελίξεις από τον EastMed έως το Κυπριακό
Ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, ανέλυσε γιατί κατά την γνώμη του, στο βαθύ αμερικανικό κατεστημένο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ , φαίνεται να επικρατεί το δόγμα Μπρζεζίνσκι για την Ρωσία, με την πλήρη γεωπολιτική υποταγή της, πιέζοντας την και μέσω του ΝΑΤΟ, σε περιοχές ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της όπως στην Ουκρανία.
Όπως είπε, παρότι δεν είναι θιασώτης της Ρωσικής πολιτικής, θεωρεί λογική και αναμενόμενη την αντίδραση της Ρωσίας και τις «κόκκινες γραμμές» που θέτει. Είναι, σημείωσε, σαν να επιχειρούσε σήμερα ο Πούτιν διείσδυση στρατιωτικής επιρροής στην Καραϊβική και οι ΗΠΑ να έπρεπε να δηλώσουν αδιαφορία.
Η ένταση προς το παρόν κατά τον κ. Μάζη δεν αποκλιμακώνεται, ενώ όπως σημείωσε αυτές οι εξελίξεις, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Ανατολική Μεσόγειο, το ρόλο της Ελλάδας, την Τουρκία αλλά και τις εξελίξεις από τον EastMed έως το Κυπριακό.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.