Τι δεν είπε ο κ.Μηταράκης για τα πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο

 

 
Τι δεν είπε ο κ.Μηταράκης για τα πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο

Τρία πολύνεκρα ναυάγια με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες, σε ελληνικά νερά.
«Καθώς οι νέες απώλειες ανθρώπων στο Αιγαίο σοκάρουν, η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές στη θάλασσα και να μάχεται κατά των λαθροδιακινητών, αλλά δεν είναι αρκετό», σημειώνει σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, για το νέο ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά της Πάρου. Ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι «οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε» την εγκληματική δράση των λαθροδιακινητών και καλεί την Τουρκία «να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της για την αποτροπή παράνομων αναχωρήσεων».

Η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει καμία προσπάθεια για να σταματήσει ή έστω να περιορίσει το προσφυγικό-μεταναστευτικό κύμα. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ.Μηταράκης και όλη η κυβέρνηση υποθέτουμε.

Όπως γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αναχαίτιση των ροών στη θάλασσα είναι αδύνατον να είναι αποτελεσματική με τα μέσα που διαθέτει η Ελλάδα. Γι΄ αυτό και οι δηλώσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει όχι μόνο από τον κ.Μηταράκη αλλά και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες ,περί «σφραγίσματος των θαλασσίων συνόρων» δεν άντεχαν σε κριτική. Απόδειξη είναι τα τρία περιστατικά που έγιναν τις τελευταίες ώρες στη Φολέγανδρο, την Πάρο και στη Μάνη! Πως πέρασαν τα τουρκικά δουλεμπορικά, τόσο βαθιά χωρίς να εντοπιστούν; Ήταν αναμενόμενα τέτοια περιστατικά και γι΄ αυτό οι δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα ΄πρεπε εδώ και καιρό να είναι δηλώσεις διεκδίκησης περισσότερης και κυρίως ουσιαστικής βοήθειας από τους απαράδεκτους Ευρωπαίους. Όταν εμείς λέμε ότι «σφραγίσαμε τα σύνορα» και το μόνο που εισπράττουμε από τους «συμμάχους» είναι κατηγορίες τότε κάτι δεν κάνουμε καλά.

Το χειρότερο είναι ότι όπως φαίνεται η Ελλάδα θα βρεθεί αργά ή γρήγορα …κατηγορούμενη για τις επανοπροωθήσεις.

 www.militaire.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

https://www.militaire.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.