Έκθεση Επιτροπής Κογκρέσου!!Αναφορά στην προκλητικότητα της Τουρκίας και οι ""εναλλακτικές επιλογές"" των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο!


 


 
«Εναλλακτικές επιλογές» για τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή και για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιορδανία και η Ρουμανία, προτείνει έκθεση Ειδικής Επιτροπής του Κογκρέσου.

Η Λένα Αργύρη ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον ,μεταδίδει:

Αναλυτική έκθεση για την Τουρκία συντάχθηκε από Ειδική Επιτροπή του Κογκρέσου και εστάλη σε όλους τους βουλευτές και γερουσιαστές για να έχουν μια πλήρη εικόνα των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί αλλά και των προβλημάτων.

Γίνεται αναφορά στην προκλητικότητα της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα προβλήματα που προκαλεί σε Ελλάδα και Κύπρο, προβλήματα που όπως σχολιάζεται έχουν οδηγήσει σε δημιουργία περιφερειακών συμμαχιών με Ισραήλ και Αίγυπτο.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αναφορά πως λόγω της ιδιαίτερα πολύπλοκης σχέσης με την Αμερική, πολλοί παράγοντες στην Ουάσιγκτον πιέζουν για αναζήτηση εναλλακτικών επιλογών για τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή και για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιορδανία και η Ρουμανία.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κρατάει πιο επιφυλακτική στάση απέναντι στον Ερντογάν. Tο ίδιο και το Κογκρέσο το οποίο αντιδρά στο ενδεχόμενο πώλησης και αναβάθμισης των F16 και εκτιμάται ότι βασικό ρόλο στο πως θα διαμορφωθούν οι σχέσεις Ουάσιγκτον Άγκυρας προσεχώς είναι τι θα κάνει ο Ερντογάν με τους S400, αν θα προχωρήσει σε νέα παραλαβή, πως θα διαχειριστεί την οικονομική κρίση, το κρίσιμο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θρησκευτικών ελευθεριών και του κράτους δικαίου και πως θα εξελιχθούν περιφερειακές κρίσεις μεταξύ αυτών και με την Ελλάδα και την Κύπρο.

 https://www.militaire.gr

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.