Δεν κλείνει ο φάκελος του «Νoor 1»


Ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης του πλοίου «Νoor 1» που μετέφερε 2,1 τόνων ηρωίνης, δεν μπαίνει στο αρχείο, αλλά παραμένει ανοιχτός και υπό πρόσθετη διερεύνηση. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, με βούλευμά του ζητάει να πραγματοποιηθούν ακόμη έξι ανακριτικές πράξεις, που θα αφορούν τυχόν εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση.

Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών συντάσσεται με τη θέση που είχε πάρει τόσο ο πρώην εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσομπαρτζόγλου, όσο η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βασιλική Παπαδοπούλου, ότι χρειάζονται νέες μαρτυρικές καταθέσεις για τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού στην υπόθεση του «Νoor 1». Αντιθέτως, ο ανακριτής Ι.Πετρόπουλος είχε ταχθεί κατά των πρόσθετων καταθέσεων, υποστηρίζοντας εν πολλοίς ότι ο φάκελος, μετά από επτά χρόνια δικαστικής έρευνας, έπρεπε να κλείσει.


Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών» η οποία δημοσιοποίησε το βούλευμα, εντός του επόμενος διαστήματος θα οριστεί νέος ανακριτής για την υπόθεση, ο τέταρτος κατά σειρά.
 

Σύμφωνα με το βούλευμα ζητούνται οι ακόλουθες ανακριτικές πράξεις:

1. Να αποσυσχετιστούν από την υπόθεση Μαρινάκη η δικογραφία σε βάρος των Τούρκων κατηγορούμενων φερόμενων ως αποστολέων και παραληπτών των ναρκωτικών, Ουνγκάν Οχράν, που κρατείται σε τουρκικές φυλακές, Νασί Σερίφ Ζιντάστι, που διαφεύγει τη σύλληψη, και Φαρντίν Ριγκαμπάντι, που κρατείται στις φυλακές Κορίνθου.

2. Να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από την Οικονομική Αστυνομία για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι σύννομες οι αποστολές χρηματικών ποσών ύψους άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία MCMP IL Maritime Capital Management Partners LLC με έδρα το Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών προς την εταιρεία G Tankers του καταδικασμένου και σε δεύτερο βαθμό εφοπλιστή Ευθύμιου Γιαννουσάκη.

3. Να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από το γραφείο στην Ελλάδα της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος Homeland Security για να διακριβωθεί η προέλευση των χρημάτων που διατέθηκαν από την MCMP IL στην εταιρεία του Γιαννουσάκη και να διερευνηθεί αν αυτά προέρχονται από μετακύλιση κεφαλαίων από την εταιρεία του Β. Μαρινάκη με την επωνυμία Capital Ship Management Corp στο πλαίσιο της εισόδου της επιχείρησής του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

4. Να ληφθεί ένορκη κατάθεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Alexander Clap ο οποίος αποκάλυψε σε ρεπορτάζ του στο περιοδικό The New Republic με τίτλο «The Vampire Ship» τον Οκτώβριο του 2020 πως αντάλλαξε email με τον Τούρκο καταζητούμενο Ζιντάστι. Ο τελευταίος τού ανέφερε πως συνάντησε μία φορά τον Γιαννουσάκη μαζί με έναν Ελληνα τον οποίο αποκαλούσαν «Shishko» τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2014, στο λόμπι του ξενοδοχείου Hilton Jumeirah στο Ντουμπάι, λίγες εβδομάδες πριν από τη μοιραία αναχώρηση του «Noor One» από τα Εμιράτα και τη μεταφορά της ηρωίνης στην Ελλάδα.

5. Να ληφθεί ένορκη κατάθεση του λιμενάρχη Ραφήνας, αντιπλοιάρχου Γιώργου Κατσούλη, ο οποίος ήταν επικεφαλής της σπουδαίας ομάδας των λιμενικών που εξάρθρωσαν την εγκληματική οργάνωση.

6. Να ζητηθεί συνδρομή από τις κυπριακές αρχές για να διαπιστωθεί για ποιο λόγο καταβλήθηκε το χρηματικό ποσό των 280.000 ευρώ στον Γιαννουσάκη ως ασφαλιστική κάλυψη ζημιών στο πλοίο του «Grand Island» στις 6-9-2012 στη Σαλαμίνα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.