Επείγουσα αλλαγή τροχιάς για τον ISS για να αποφύγει διαστημικά συντρίμμια


Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή τροχιάς για να βγει από την πορεία ενός κομματιού κινεζικού δορυφόρου που θα μπορούσε να συγκρουστεί μαζί του. Στα 23 χρόνια που βρίσκεται ο ISS σε τροχιά, χρειάστηκε να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις 30 φορές λόγω διαστημικών συντριμμιών, ενώ τρία περιστατικά έλαβαν χώρα μόνο το 2020.

Αυτή τη φορά, το κομμάτι που απείλησε τον ISS προήλθε από τον κινεζικό μετεωρολογικό δορυφόρο Fengyun-1C, τον οποίο κατέστρεψαν οι Κινέζοι το 2007 σε μία αντιδορυφορική πυραυλική δοκιμή. Ο δορυφόρος εξερράγη και σκόρπισε σε τροχιά πάνω από 3.500 κομμάτια, πολλά από τα οποία περιφέρονται τώρα στο ίδιο τροχιακό ύψος με τον ISS.


Για να αποφευχθεί η σύγκρουση, το ρωσικό σκάφος ανεφοδιασμού Progress ενεργοποίησε τους κινητήρες του για έξι λεπτά, μετακινώντας τον ISS σε τροχιά ψηλότερη κατά 1.2 χιλιόμετρα.

Ο ISS όντας η μεγαλύτερη κατασκευή στο διάστημα είναι η πιο ευάλωτη στα συντρίμμια. Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία εκτιμά πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από 36.500 αντικείμενα μεγαλύτερα των 10 εκατοστών σε τροχιά, περίπου 1 εκατομμύριο με μέγεθος μεταξύ 1cm και 10cm και περίπου 330 εκατομμύρια με μέγεθος από 1mm έως 1cm.

 Unboxholics.com

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.