Σάλος για την απόφαση της Δικαιοσύνης να απελευθερώσει τον χρυσαυγίτη Πατέλη


Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να κάνει δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Γιώργου Πατέλη, έχει προκαλέσει δικαιολογημένα σάλο. 

Ο Πατέλης είχε καταδικαστεί  σε δέκα χρόνια κάθειρξη ως μέλος της Χρυσής Αυγής και συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στο αίτημα του για αναστολή της ποινής του επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα του παιδιού του. Μ΄αυτή τη δικαιολογία  κατάφερε να πάρει αποφυλακιστήριο με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε οικείο Αστυνομικό Τμήμα

Κατά την πρότασή του ο εισαγγελέας, Ιωάννης Κούτρας, ο οποίος πρότεινε την αποφυλάκισή είπε πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών» ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «υποδειγματικό κρατούμενο»!

Ο Γιώργος Πατέλης δεν ήταν απλά ένα μέλος της Χρυσής Αυγής. Ήταν ο πυρηνάρχης της Νίκαιας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να εκπαίδευε τα τάγματα εφόδου που σκορπούσαν τον τρόμο μέχρι το 2013 στις γειτονιές του Πειραιά και συμμετείχε ως «περιφρούρηση» στις κεντρικές εκδηλώσεις της οργάνωσης. Ο κομβικός του ρόλος στη δολοφονία Φύσσα αποκαλύφθηκε στη δίκη.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.