Τούρκος αναλυτής: Η Ελλάδα πρέπει να πάρει ένα μάθημα – Η Τουρκία δεν θα χάσει πόλεμο


Μπουνιαμίν Αϊγκιούν στο CNNTürk

O Τούρκος αναλυτής, Μπουνιαμίν Αϊγκιούν, κατηγορεί τα ελληνικά ΜΜΕ ότι ανεβάζουν την ένταση μιλώντας διαρκώς για πόλεμο και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα και Τουρκία ζουν αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη κρίση μετά το 1974.

«Αποκαλούμε την Ελλάδα το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης. Όχι, δεν είναι η κακομαθημένη χώρα της Ευρώπης. Είναι η χώρα που χρησιμοποιεί η Ευρώπη. Επί του παρόντος, η πιο “χρήσιμη” χώρα για τη Γαλλία και τις ΗΠΑ είναι η Ελλάδα. Βιώνουμε τη σοβαρότερη κρίση από το 1974. (Η Τουρκία) δεν ξεφεύγει από την επικαιρότητα της χώρας (σ.σ. Ελλάδας) τα τελευταία 3 χρόνια. Ειδικά ο ελληνικός τύπος φωνάζει «πόλεμο» και δεν το καταλαβαίνουμε. Η Τουρκία έβγαλε το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας. Κι έχει λόγο γι’ αυτό η Τουρκία», σημειώνει ο Τούρκος αναλυτής Μπουνιαμίν Αϊγκιούν.

«Η Ελλάδα μετέτρεψε 20 νησιά σε στρατιωτικές βάσεις»
«Αλλά από την άλλη, η Ελλάδα ενήργησε κατά της Συμφωνίας του Παρισιού του 1947 και μετέτρεψε τουλάχιστον 20 νησιά σε στρατιωτικές βάσεις. Ο Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, το έχει πει επανειλημμένα: “Σταματήστε!”. Αντίθετα, συνεχίζει να εξοπλίζεται και τι κάνει; Συνάπτει συμφωνία με τη Γαλλία. (Η Ελλάδα) Έχει διαθέσει τον πιο σοβαρό προϋπολογισμό των τελευταίων ετών, το 40% του προϋπολογισμού αφιερώνεται στην άμυνα και τους εξοπλισμούς. 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς, αυτό είναι ένα πολύ υψηλό ποσοστό αν κοιτάξουμε τον ελληνικό προϋπολογισμό. Κι αυτοί τι κάνουν; Προβαίνουν συνεχώς σε προκλητικές ενέργειες», συνέχισε ο ίδιος.

«Γαλλία και ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ελλάδα»
Τα νησιά είναι κοντά στην Τουρκία, αλλά παρόλα αυτά η Ελλάδα εξοπλίζεται και τα ελληνικά ΜΜΕ βγάζουν πολεμικές ιαχές. Εδώ παίζουν δύο ξένες δυνάμεις: η Γαλλία και η Αμερική.

Η Γαλλία ήταν πάντα η ίδια και κατά την οθωμανική περίοδο, προκειμένου να γίνει δύναμη στη Μεσόγειο. Η Γαλλία άρχισε να πανικοβάλλεται, ειδικά όταν η Τουρκία αύξησε την ισχύ της με πολεμικά πλοία και στη θάλασσα τα τελευταία χρόνια. Κι επειδή πανικοβλήθηκε, άρχισε να χρησιμοποιεί την Ελλάδα, πουλώντας όπλα και προκαλώντας την Τουρκία. Κι η Αμερική προσπαθεί να φέρει την Τουρκία “στα νερά της” μέσω της Ελλάδας», εξηγεί.

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη»
Σύμφωνα με τον ίδοα, «αυτή είναι μια κρίση με πολλές εξισώσεις, οπότε δεν νομίζω ότι θα λυθεί εύκολα. Αυτή τη φορά, η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία. Αυτή τη φορά η Τουρκία δεν θα χάσει πόλεμο ή εδάφη. Είναι πολύ αποφασισμένη, γιατί και η Τουρκία πήρε μαθήματα από το παρελθόν και η Ελλάδα πρέπει επίσης να πάρει ένα μάθημα», λέει και συνεχίζει:

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει καν μέχρι τη Θράκη, δεν μπορεί να μπει στην Ανατολία. Ο πληθυσμός της δεν είναι αρκετός, ούτε η στρατιωτική της δύναμη. Ο ελληνικός λαός και η αντιπολίτευση δεν θέλουν πόλεμο και σύγκρουση. Είναι αυτό που είπαμε στην αρχή, τους χρησιμοποιούν οι άλλοι και μάλιστα εν γνώσει τους», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο CNNTürk ο Μπουνιαμίν Αϊγκιούν.

πηγή www.gazetevatan.com

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.