Διερευνητικές με επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ με την οποία αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία στο Αν.Αιγαίο!


Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας σήμερα με την Άγκυρα να έχει στείλει επιστολή στον ΟΗΕ, από τις 30 Σεπτεμβρίου, με την οποία αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Αιγαίου!

Στην επιστολή που δημοσιεύεται στην Καθημερινή , γίνεται σύνδεση της κυριαρχίας επί των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με την αποστρατιωτικοποίησή τους.
Η επιστολή που έχει την υπογραφή του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στον ΟΗΕ Φεριντούν Σινιρλίογλου απαντά στην από 27ης Ιουλίου επιστολή της μόνιμης αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ Μαρίας Θεοφίλη, που τότε είχε απορρίψει με πλήρη επιχειρηματολογία το σύνολο των τουρκικών απόψεων

Η επιστολή στον ΟΗΕ δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που έχει επιβαρύνει δραματικά το κλίμα στα ελληνοτουρκικά. Οι δηλώσεις Ακάρ, οι παραβιάσεις σε ουρανό και θάλασσα και οι πληροφορίες για αίτημα της Τουρκίας για αγορά και αναβάθμιση μαχητικών F-16 διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό κλίμα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη χρησιμότητα διερευνητικών επαφών. “Να κρατήσουμε ανοιχτούς διαύλους”, λένε όσοι υποστηρίζουν αυτή τη διαδικασία, αλλά η συμπεριφορά της Τουρκίας μέχρι στιγμής δεν τους δικαιώνει.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.