Χανιά: «Σωματικός έλεγχος σε μαθητές από αστυνομικούς» - Η διαμαρτυρία καθηγητών


Μαθητές ΓΕΛ Χανίων υποστηρίζουν ότι αστυνομικοί τούς έκαναν σωματικό έλεγχο. «Θεωρούμε απαράδεκτο ανήλικοι μαθητές, στη διάρκεια σχολικής δραστηριότητας, να αντιμετωπίζονται ως “δυνάμει εγκληματίες”».

Δύο μαθητές του 3ου ΓΕΛ Χανίων υποστηρίζουν πως αστυνομικοί τούς έκαναν σωματικό έλεγχο, ενώ βρίσκονταν σε σχολικό περίπατο.

Όπως αναφέρεται, συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του σχολείου, το συμβάν καταγγέλλουν ένα αγόρι και ένα κορίτσι που βρίσκονταν στο παλιό λιμάνι των Χανίων, στο πλαίσιο σχολικού ημερήσιου περίπατου του 3ου ΓΕΛ.

Τότε, σύμφωνα τις μαρτυρίες των δύο παιδιών -όπως γράφουν οι εκπαιδευτικοί- τρεις αστυνομικοί που επέβαιναν σε μηχανές τα σταμάτησαν, ρώτησαν τι κάνουν εκεί και εκείνα τους είπαν ότι βρίσκονται σε σχολική εκδρομή.

«Τότε προχώρησαν σε σωματική έρευνα στο αγόρι και άνοιξαν και έψαξαν τις τσάντες τους. Φεύγοντας είπαν στα παιδιά ότι η “έρευνα” αυτή έγινε γιατί πολλά παιδιά σε αυτή την ηλικία κυκλοφορούν με κάνναβη» συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση, που δημοσιεύει το flashnews.gr.

Έπειτα, τα παιδιά ανέφεραν το συμβάν στους καθηγητές τους.

«Θεωρούμε απαράδεκτο ανήλικοι μαθητές, στη διάρκεια σχολικής δραστηριότητας, να αντιμετωπίζονται ως “δυνάμει εγκληματίες” …. Διαμαρτυρόμαστε, γιατί με πρόσχημα το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών, εφαρμόζονται πρακτικές που συνιστούν καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων και επιδρούν αρνητικά στον ψυχισμό των εφήβων» καταλήγει η διαμαρτυρία που υπογράφουν 26 καθηγητές.

flashnews.gr.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.