Κατα τό αφήγημα Μητσοτάκη δεν υπάρχει γεωπολιτική απειλή από την Τουρκία......δηλώσεις από το Ριάντ

 

 

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο αλλά δεν θα εκφοβιστούμε και δεν θα δεχτούμε να παραβιαστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

 

Είμαστε ασφαλείς. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γεωπολιτική απειλή», δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχοντας σε συζήτηση με τον Αμερικανό δημοσιογράφο και πρώην αρχισυντάκτη του CNN Business Emerging Markets Τζον Ντεφτέριος στο πλαίσιο της “Πρωτοβουλίας Επένδυσης για το Μέλλον” στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας που είναι γνωστό και σαν “Νταβός της Ερήμου¨”.

Ο Μητσοτάκης ερωτηθείς για τη συμπεριφορά της Τουρκίας προέβλεψε πως εν τέλει «θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή η επιθετική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να την οδηγήσει πουθενά». Τόνισε με νόημα πως η Ελλάδα έχει δημιουργήσει “τις συμμαχίες” της και πως έχει χαράξει “τις γραμμές μας πολύ ξεκάθαρα”. Και πρόσθεσε:

    «…και ελπίζω ότι κάποια στιγμή, η Τουρκία θα συνεργαστεί εποικοδομητικά μαζί μας για να επιλύσουμε το ένα βασικό ζήτημα που εκκρεμεί, που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Αίγυπτο και την Ιταλία για τις θαλάσσιες ζώνες βάσει των διεθνών συνθηκών και συνέχισε: «Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο αλλά δεν θα εκφοβιστούμε και δεν θα δεχτούμε να παραβιαστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Τέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία και πως η κυβέρνησήτ ου διαθέτει “σχυρά επιχειρήματα” για να κερδίσει τις εκλογές και το 2023.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη στον ισραηλινό Τύπο

Αξίζει να αναφερθεί πως τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την Τουρκία σημείωσε με σχετικό ρεπορτάζ η ισραηλνή ηλεκτρονική εφημερίδα Times of Israel.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.