Καμπανάκι ΔΝΤ για πανδημία: Στα ύψη το παγκόσμιο χρέος, μεγαλύτερο πλήγμα αν συνεχιστεί η τραγωδία


Στις επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία και στον κίνδυνο για μεγαλύτερο πλήγμα, «εάν συνεχιστεί η τραγωδία», αναφέρθηκε η η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Για τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία μίλησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σήμερα (05/10) σε δηλώσεις της λίγο πριν την ετήσια σύσκεψη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το παγκόσμιο δημόσιο χρέος υπολογίζεται ότι αυξήθηκε σχεδόν στο 100% του ΑΕΠ.

«Εκτιμάμε ότι το παγκόσμιο δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί σχεδόν στο 100% του ΑΕΠ. Σε μεγάλο βαθμό, αυτό αντανακλά την ανάγκη για δημοσιονομική απάντηση στην κρίση, όπως επίσης και [...] τις απώλειες εσόδων λόγω της πανδημίας» τόνισε η ίδια.

Όπως ανέφερε, ακόμα, η παγκόσμια ανάπτυξη το 2021 αναμένεται να διαμορφωθεί λίγο χαμηλότερα του 6%.

Μάλιστα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ έκρουσε «καμπανάκι», σημειώνοντας ότι η παρατεταμένη πανδημία θα μπορούσε να στοιχίσει στην παγκόσμια οικονομία περίπου 5,3 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, εάν παραμείνει το χάσμα που υπάρχει σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στα εμβόλια και στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε τον κίνδυνο «μεγάλα μέρη του κόσμου να παραμείνουν ανεμβολίαστα», κάτι που θα σημαίνει ότι «θα συνεχιστεί η ανθρώπινη τραγωδία».

«Αυτό», όπως τόνισε, «θα κρατούσε πίσω την ανάκαμψη. Θα μπορούσαμε να δούμε τις απώλειες του παγκόσμιου ΑΕΠ να αυξάνονται σε 5,3 τρισ. δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια».

Επίσης, είπε ότι το ΑΕΠ στις αναπτυγμένες οικονομίες προβλέπεται να επανέλθει στις προ πανδημίας τάσεις το 2022, επισημαίνοντας εντούτοις ότι οι περισσότερες αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες θα χρειαστούν περισσότερα χρόνια για να ανακάμψουν.

sputniknews.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.