Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ να διατηρήσει επικοινωνία με τη Ρωσία για να αποφευχθεί νέος Ψυχρός Πόλεμος


Ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, στη διάρκεια της οποίας έχουν προγραμματιστεί σειρά επαφών, μεταξύ των οποίων, και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Το μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να διατηρήσει την επικοινωνία με τη Ρωσία, προκειμένου να αποφευχθεί ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος ή μία κούρσα εξοπλισμών, απέστειλε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο ίδιος, μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσινγτκον, υποστήριξε ότι η Ρωσία συνεχίζει να θέτει απειλή για το ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ της «υπερατλαντικής οικογένειας» του δυτικού μπλοκ και της Μόσχας βρίσκονται στο χειρότερο σημείο από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να καλέσει σε ένταξη γειτονικές χώρες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και της Γεωργίας. «Μόνο τα μέλη του ΝΑΤΟ και η Γεωργία και η Ουκρανία θα αποφασίσουν πότε είναι έτοιμες να ενταχθούν, όχι η Ρωσία» ανέφερε.

Ακόμα, ο γγ του ΝΑΤΟ μίλησε για «τεράστια και ισχυρή στρατιωτική ικανότητα» της Κίνας, η οποία όπως είπε αυξάνεται «χρόνο με τον χρόνο». Εντούτοις, επεσήμανε ότι το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί το Πεκίνο στρατηγικό αντίπαλο.

Σημειώνεται ότι ο Γενς Στόλτενμπεργκ βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί και σειράς επαφών που περιλαμβάνονται στην ατζέντα, μεταξύ των οποίων και με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.