Εισαγγελική παραγγελία για την ολοκλήρωση της έρευνας στην υπόθεση Novartis


Την άμεση ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση της Novartis, η οποία παραμένει ακόμη ανοιχτή, για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον νυν υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη έχει ζητήσει με παραγγελία του ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης.

Στην παραγγελία του προς τους τρεις οικονομικούς εισαγγελείς, ο κ. Μπαρδάκης αναφέρει ότι «εντός εύλογου χρονικού διαστήματος η έρευνα για τους δύο πολιτικούς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί». Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι μέσα σε δύο μήνες θα πρέπει να περαιωθεί το σκέλος αυτό της έρευνας που είναι σε εξέλιξη από το 2017.  

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας για την υπόθεση της Novartis από την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η δικογραφία εξακολουθεί να είναι σε εκκρεμότητα, στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, για τα δύο αυτά πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους.

«Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από τη ΕΣΔΑ. Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται» φέρεται να υπογραμμίζει στην παραγγελία του ο κ. Μπαρδάκης.

Να σημειωθεί πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε υποβάλει από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου, για επίσπευση της σε βάρος του έρευνας. Ωστόσο η καθυστέρηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδεται στο ότι δεν έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής οι απαντήσεις από το εξωτερικό στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν υποβληθεί από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, ενώ μετ’ εμποδίων ήταν η ενημέρωση ακόμα και από τις ελληνικές τράπεζες. Μετά την περαίωση της έρευνας για τους κ.κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο, οι εισαγγελείς θα επιταχύνουν τις κινήσεις τους και για τους περίπου 3.000 γιατρούς ανά την Ελλάδα που βρίσκονται εδώ και χρόνια στο εισαγγελικό μικροσκόπιο για μίζες από τη Novartis.

zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.