Ρύπανση του λιμανιού του Πειραιά από την COSCO!Προκαταρκτική έρευνα απο την Εισαγγελία!

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελική Αρχή Πειραιά εξαιτίας των ρυπογόνων εργασιών που εκτελούνται από την κινεζική Cosco που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου της Α΄ δημοτικής κοινότητας Πειραιά για την προστασία της Δημόσιας Υγείας , του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των μνημείων της Πειραϊκής.

Ειδικότερα, η τοπική κοινότητα ζητά να σταματήσει η διαρκής ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος από τα βαρέα μέταλλα των βυθοκορημάτων που μεταφέρονται καθημερινά στην Πειραϊκή από την Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, ρυπαίνουν τη θάλασσα και εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.


Επίσης, οι κάτοικοι ζητούν να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία από τα βυθοκορήματα τα οποία καθημερινά διασπείρονται στην θάλασσα και στον αέρα και κατά συνέπεια εισπνέονται από τους λουόμενους της παραλίας της Σχολής Δοκίμων και της Πειραϊκής ακτογραμμής, από τους κατοίκους, από τους επισκέπτες των καταστημάτων εστίασης από τους μαθητές του 54ου Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου τα οποία βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τις επικίνδυνες εργασίες.
Ήδη οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας Αττικής διαπίστωσαν μετά από αυτοψία την σωρεία των παραβάσεων προ τριμήνου.

Ο Εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ξεκίνησε η λήψη μαρτυρικών καταθέσεων από την πταισματοδίκη Πειραιά.

Σιωπή από τη δημοτική αρχή Μώραλη

Εκ μέρους της Α δημοτικής κοινότητας και του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής η Δήμητρα Βήνη καταγγέλλει την αδιαφορία της δημοτικής αρχής Μώραλη.
Αναφέρει σχετικά:

«Τα βυθοκορήματα εισπνέονται και εισέρχονται από όλες τις πύλες εισόδου του σώματος στους κολυμβητές της Πειραϊκής ακτογραμμής, από τους κατοίκους και επισκέπτες των καταστημάτων της ακτής Θεμιστοκλέους και από τους μαθητές του 54ου Δημοτικού σχολείου Πειραιά το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις ρυπογόνες εργασίες. Απορία προκαλεί η σιωπή της Δημοτικής αρχής του Πειραιά η οποία παραμένει αδρανής και αμέτοχη μπροστά σε έναν τόσο σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον και την υγεία για τον οποίο άλλωστε κινητοποιήθηκε άμεσα η πταισματοδίκης Πειραιά».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.