“Αν η ΠτΔ διορίσει υπουργό τον κ.Στυλιανίδη παραβιάζει το Σύνταγμα”


Αν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίσει τον κ.Χρήστο Στυλιανίδη στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ,παραβιάζει το Σύνταγμα. Αυτό υποστηρίζει ο διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου και δικηγόρος Θεσσαλονίκης  Ακρίτας Καϊδατζής.

 Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του ο επίκουρος καθηγητής Συνταγματικού “ο πρωθυπουργός προτείνει του υπουργούς αλλά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι που έχει τυπικά και σύμφωνα με το Σύνταγμα την αρμοδιότητα”.

Προσθέτει πως  “αν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίσει υπουργό πρόσωπο που πολιτογραφήθηκε Έλληνας επί τούτου, δηλαδή με αποκλειστικό σκοπό να γίνει υπουργός, τότε παραβιάζεται το άρθρο 81 του Συντάγματος”.

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.