Bloomberg: "Έρχεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας"-Ενεργειακό σοκ «παραλύει» την Ευρώπη


Η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας δεν αποτελεί ελληνικό «φαινόμενο», αλλά καθόλα ευρωπαϊκό. Το ενεργειακό σοκ, όπως το χαρακτηρίζει το Bloomberg, σε άρθρο του, τροφοδοτεί τον πληθωρισμό στη Γηραιά Ήπειρο, ενισχύει την αύξηση των τιμών σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες και αποτελεί βάσιμη απειλή για την επιχειρούμενη οικονομική ανάκαμψη των ευρωπαϊκών χωρών.

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα σοκ με τις τιμές της ενέργειας καθώς το κόστος του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ», σημειώνει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο εκτιμά ότι το κύμα ανατιμήσεων σε ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο και βασικά αγαθά, όχι μόνο δεν θα αναχαιτιστεί, αλλά θα λάβει διαστάσεις «τσουνάμι» τον χειμώνα.

«Το πρόβλημα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Julien Hoarau, επικεφαλής της EnergyScan, μονάδας της γαλλικής εταιρείας Engie και πρόσθεσε «η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει έναν πολύ σφιχτό χειμώνα». Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταγραφούν ακόμα και ελλείψεις φυσικού αερίου. Επικαλείται, μάλιστα, τις σχετικές προειδοποιήσεις που έχουν κάνει μεγάλοι όμιλοι του χώρου όπως η British Gas.

Όλα τα δεδομένα και στοιχεία συγκλίνουν στο εξής: πως το υψηλό ενεργειακό κόστος αναμένεται να συνεχιστεί. Η Ρωσία μεταφέρει λιγότερο αέριο στην Ευρώπη και η Ασία σταματά τα φορτία υγροποιημένου αερίου, κάνοντας έτσι ακόμη πιο δύσκολη την αναπλήρωση των αποθεμάτων μετά τον κρύο χειμώνα.

sofokleousin.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.