Τι και ποιοι διδάσκουν στα πανεπιστήμια; ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 23/9/2021

ΘΑ ΣΤΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ;
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ....

Την 21η Σεπτεμβρίου του 2021, ο καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο κ. Γεώργιος Διαλλινάς αναρτά στην ιστοσελίδα του για κοινή χρήση ανακοίνωση για την έναρξη των παραδόσεών του για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Η ανακοίνωση σε μαύρο φόντο, την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, αναφέρεται ωστόσο και σε ένα άλλο κρίσιμo ζήτημα που αφορά τους εμβολιασμούς.

Ο κ. Διαλλινάς ενημερώνει τους φοιτητές ότι, αν επιλέξουν να παρακολουθήσουν το μάθημά του, η παρουσία τους σε αυτό είναι υποχρεωτική (σωστό) αλλά και πως θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Ο κ. καθηγητής, αφού επισημαίνει -και ορθώς- πως ο εμβολιασμός των φοιτητών δεν είναι υποχρεωτικός και πως όλα τα παραπάνω είναι απλώς «προτροπή», υπογραμμίζει με έμφαση ότι, αν ένας τριτοετής φοιτητής στη Μοριακή Βιολογία δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία των εμβολίων, τότε δεν χρειάζεται να παρακολουθήσει το μάθημά του.

Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Διαλλινάς ενημερώνει τους φοιτητές πως, αν δεν εμβολιαστούν και παρακολουθήσουν το μάθημά του, τότε προφανώς θα ΚΟΠΟΥΝ. Εκ των προτέρων δε αποφασίζει πως οι ανεμβολίαστοι κατά του κορωνοϊού φοιτητές είναι ανίκανοι, ακατάλληλοι και προφανώς υστερούν πνευματικά και για τους λόγους αυτούς δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν το μάθημά του. Ο κ. καθηγητής δεν αναγνωρίζει στον κάθε τριτοετή φοιτητή ούτε το δικαίωμα της επιστημονικής αμφισβήτησης της αποτελεσματικότητας και του ακίνδυνου των συγκεκριμένων σκευασμάτων κατά της COVID, ούτε έστω και αν οι νεαροί αυτοί φοιτητές αναγνωρίζουν πλήρως την αναγκαιότητα -ακόμη και την υποχρεωτικότητα- των άλλων γνωστών εμβολίων κατά ασθενειών (παιδικές ασθένειες, πνευμονιόκοκκος, έρπης, μηνιγγίτιδα, ευλογιά, πολιομυελίτιδα κ.λπ.). Με έναν πρωτοφανή φανατισμό που παραπέμπει σε Ταλιμπάν θεωρεί κάθε φοιτητή που αμφισβητεί τα γνωστά σκευάσματα κατά του κορωνοϊού ακατάλληλο για τη Μοριακή Βιολογία.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Γεώργιου Διαλλινά:


Η  «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον καθηγητή, ο οποίος επισήμανε πως, ακόμα και αν ο πρύτανης ο ίδιος του το ζητούσε, δεν θα έπαιρνε πίσω την ανακοίνωσή του. Δήλωσε ότι στηρίζει απόλυτα τη συγκεκριμένη απόφασή του, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί «προτροπή» και όχι απαγόρευση, μιας και φυσικά ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός για τους φοιτητές.

«Εγώ ως καθηγητής έχω κάποια προαπαιτούμενα για τους φοιτητές μου. Θεωρώ ότι όποιος αρνείται τη σημασία των εμβολίων δεν έχει ιδέα από Μοριακή Βιολογία και ούτε την ορθολογική και απαραίτητη γνώση για να παρακολουθήσει το μάθημά μου».

Ο κ. Γεώργιος Διαλλινάς επισημαίνει ότι το μάθημά του είναι επιλογής, άρα οι φοιτητές που διαφωνούν μαζί του προτρέπονται να επιλέξουν κάποιο άλλο από τα 40 μαθήματα επιλογής που έχει το τμήμα.

«Δεν πρόκειται να κάνω πίσω στην απόφασή μου ακόμα κι αν μου το ζητήσει ο πρύτανης. Είναι θέμα ήθους» επισήμανε στο zougla.gr.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.