Η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας ζητά να διεξάγονται ταχύτερα οι στρατιωτικές αποστολές της ΕΕ


 

 
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, σκοπεύει να υποβάλει πρόταση για να διεξάγονται ταχύτερα και με ανεξάρτητο τρόπο στρατιωτικές αποστολές υπό την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ομοσπονδιακής κάτω Βουλής της χώρας της, της Μπούντεσταγκ.

«Νομίζω ότι το Άρθρο 44 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση μας δίνει τη δυνατότητα κοινών αποφάσεων της ΕΕ και της διεξαγωγής ευρωπαϊκών αποστολών από συμμαχίες προθύμων μεταξύ των κρατών-μελών», εξήγησε η γερμανίδα υπουργός Άμυνας (CDU/CSU) κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη Frankfurter Allgemeine Zeitung και δημοσιεύθηκε στο σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας.

«Καταρτίζουμε πρόταση γι’ αυτό η οποία θα μπορούσε να τεθεί στο τραπέζι κατά τη διάρκεια συμβουλίου των υπουργών Άμυνας (σ.σ. της ΕΕ) πριν από το τέλος του Οκτωβρίου», πρόσθεσε η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Το Άρθρο 44 αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μπορεί να αναθέσει τη διεξαγωγή στρατιωτικής αποστολής σε κράτη μέλη που το επιθυμούν και διαθέτουν τις απαιτούμενες επιχειρησιακές δυνατότητες. Δεν προβλέπεται να συμμετέχουν άμεσα και υποχρεωτικά όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ σε τέτοιες αποστολές.

Για την υπουργό Άμυνας της απερχόμενης καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ, αν οι Ευρωπαίοι θέλουν να τους παίρνουν σοβαρά και να τους θεωρούν αξιόπιστους πρέπει να είναι σε θέση να αναλαμβάνουν δράση. «Υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες μπορεί να έχουμε διαφορετικά συμφέροντα, και εντός του NATO», είπε.

Για αυτόν τον λόγο θέλει να συγκεκριμενοποιηθούν τα πράγματα στην ΕΕ, συμπλήρωσε. «Πώς θα λαμβάνονται αποφάσεις, ποιος θα ηγείται των δυνάμεων, ποιες μονάδες θα μπορούν να συμμετέχουν, ποιες δυνάμεις θα υποστηρίζουν τις αποστολές;» απαρίθμησε η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ και πρόσθεσε πως επί του παρόντος θεωρεί πως υπάρχει το περιθώριο η Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει στο ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.