Εγγραφο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Πλειώτα! Οι ΚΥΑ ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΤΟΝ ΚΠΔ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 Με εγκύκλιο του που εξέδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Πλιώτας για τα δικαιώματα κάποιου που συλλαμβάνεται  υποσημειώνει τα εξής:




1.Μη συναινούντος του εν λόγω κρατουμένου δεν μπορεί να εξαναγκασθεί να υποστεί τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19.

2. Οι διατάξεις του ΚΠΔ περί της (ταχείας) προσαγωγής του ενώπιον του Εισαγγελέα ή του Ανακριτή, δηλαδή τα άρθρα 275, 276, 279, 417-419 ΚΠΔ, ισχύουν και είναι εφαρμοστέα. Τα οριζόμενα στις ΚΥΑ δεν καθιστούν ανενεργείς τις ρυθμίσεις του ΚΠΔ, οι οποίες, άλλωστε, αποτελούν «εκτελεστικές» του άρθρου 6 του Συντάγματος διατάξεις και συμπλέουν με το άρθρο 5 της ΕΣΔΑ.

Αλλά αν για έναν συλληφθέντα η κρατούμενο, είναι δικαίωμα του αναφαίρετο να μην εξαναγκαστεί σε σελφ τεστ, που θεωρείτε Ιατρική Πράξη, προστατευόμενος από τα άρθρα του ΚΠΔ, και ΟΤΙ μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, δε μπορεί να καταργήσει νόμους που απορρέουν από τα άρθρα του συντάγματος (άρθρο 6) που αφορά τις διαδικασίες σύλληψης αλλά που είναι συνεφαρμόζεται σε συνδυασμό με το άρθρο 5 και 7 του συντάγματος.

Συνεπώς  μια Κοινή Υπουργική Αποφαση (ΚΥΑ) δε μπορεί να καταργεί και άρθρα του Συντάγματος και Διεθνείς συμβάσεις.

«Όρια όμως των νομοθετικών περιορισμών συνιστούν αφενός το απαραβίαστο του πυρήνα του δικαιώματος ,το οποίο προκύπτει από το ά. 2§1 του Συντάγματος, ,που κατοχυρώνει την ανθρώπινη αξία, και ως εκ τούτου απαγορεύει την προσβολή του πυρήνα των συνταγματικών δικαιωμάτων καθώς ο πυρήνας των δικαιωμάτων συνιστά στοιχείο της ανθρώπινης αξίας, η οποία δεν υπόκειται σε περιορισμούς και αφετέρου η αρχή της αναλογικότητας, που κατοχυρώνεται από το ά. 25§1 εδ.δ’ του Συντάγματος.

Ετσι οπως τα καταγράφει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μας λεει στην εγκύκλιο οτι ΩΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ εχεις δικαίωμα να αρνηθείς την επιβολή της Ιατρικής Πραξης π.χ τεστ ραπιντ η σελφ τεστ μάσκα κ.α  αναγνωρίζοντας του αυτο το δικαίωμα ΑΛΛΑ ως ελεύθερος πολίτης δεν το εχεις!!!

Είναι απο τα ΠΕΡΙΕΡΓΑ και μοναδικά που συμβαίνουν ΜΟΝΟ στην Ελλάδα και στην Ελληνική Δικαιοσύνη!!


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.