Αιχμές του ξένου τύπου για αποτυχημένο ανασχηματισμό Μητσοτάκη.


 


Σαφείς αιχμές για  τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τον Έλληνα πρωθυπουργό σχολιάζει σε άρθρο της η ελβετική εφημερίδα Neue Züricher Zeitung υπό τον τίτλο «Ανασχηματισμός με ατυχίες στην Ελλάδα».

Η ΝΖΖ γράφει, σύμφωνα με τη Deutsche Welle: «Με έναν ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές θέλησε να κάνει έναν συμβολισμό: Θα ιδρυθεί ένα υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα ενώσει υπό την αιγίδα του τις πολυάριθμες αρχές και ιδρύματα που είναι υπεύθυνα για την πυρόσβεση, τους σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Άμυνας στην αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, επρόκειτο να αναλάβει τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Αυτό θεωρήθηκε ως ένας συμβολισμός από τον συντηρητικό πρωθυπουργό, με σκοπό να προσεγγίσει την αντιπολίτευση.

Αλλά ο Αποστολάκης παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του την Τρίτη, πριν καν αναλάβει. Είχε σημειωθεί κατακραυγή εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη του κόμματος κατηγόρησαν τον Μητσοτάκη, ότι ήθελε να σχηματίσει ένα είδος „συγκυβέρνησης" πίσω από την πλάτη των αριστερών, ενώ είδαν στον κομματικό τους σύντροφο έναν „αποστάτη". Ο Αποστολάκης στη συνέχεια οπισθοχώρησε.»

Το άρθρο αναφέρεται και στην αλλαγή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας: «Την ηγεσία του υπουργείου αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης. Ο δικηγόρος είναι γιος ενός αρνητή του Ολοκαυτώματος, ενώ και ο ίδιος έχει συμμεριστεί ακραίες απόψεις για τον τρόπο αντιμετώπισης των μεταναστών».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.