Συμφωνία AUKUS:Κλείστηκε ενώ διεξαγόταν η σύνοδος G7 στην Κορνουάλη!!Οι λεπτομέρειες της τριμερούς συμφωνίας για την ασφάλεια μεταξύ της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ (AUKUS), η οποία σήμανε την ακύρωση της σύμβασης που είχαν υπογράψει το Παρίσι και η Καμπέρα για την προμήθεια συμβατικών υποβρυχίων αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7 τον Ιούνιο στην Κορνουάλη. Εν αγνοία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρον γράφει σήμερα
η βρετανική εφημερίδα The Telegraph 
Το χρονικό της μυστικής "συμφωνίας των τριών", "πίσω απο την πλάτη" των Γάλλων

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Γαλλίας , παρών στη σύνοδο, κρατήθηκε στο σκοτάδι εσκεμμένα από τους τρεις συμμάχους του στο ΝΑΤΟ, ως προς την προετοιμασία της συμφωνίας.

Ο βρετανός τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ (πλέον υπουργός Δικαιοσύνης) είχε προειδοποιηθεί πως η συμφωνία θα επηρέαζε αρνητικά τις σχέσεις με την Κίνα και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι λεπτομέρειές της AUKUS, που προβλέπει την προμήθεια πυρηνικών υποβρυχίων από τις ΗΠΑ για λογαριασμό της Αυστραλίας, με σκοπό την προστασία των Δυτικών Δυνάμεων "από την κινεζική απειλή" στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό, συζητήθηκαν λεπτομερώς κατά τη διάρκεια της συνόδου της G7, μεταξύ της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Η.Π.Α. Όλα τα έγγραφα γι’ αυτήν είχαν διαβάθμιση "άκρως απόρρητο", σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τέλεγκραφ.

Επίσης, η εφημερίδα The Guardian έγραψε χθες Σάββατο πως οι συνομιλίες για το ζήτημα διεξάγονταν επί μήνες με απόλυτη μυστικότητα και πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια της G7 στην Κορνουάλη δεν έγινε η παραμικρή νύξη στον κ. Μακρόν πως η κυβέρνηση της Αυστραλίας ετοιμαζόταν να ακυρώσει τη διμερή σύμβαση για την προμήθεια των υποβρυχίων, προκειμένου να αγοραστούν αντ’ αυτών αμερικανικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.