ΔΕΗ: Έρχονται αυξήσεις - "φωτιά" έως και 50% στα τιμολόγια ρεύματος


Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ επιβεβαιώνει τα σενάρια για μεγάλες αυξήσεις έως και 50% στα τιμολόγια του ρεύματος και εξηγεί τους λόγους που οδηγούν σε αυτές.

Αυξήσεις «φωτιά» που θα φτάσουν έως και το 50% έρχονται στα τιμολόγια ρεύματος, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, από τις 5 Αυγούστου υπάρχει και για την ΔΕΗ η «ρήτρα αναπροσαρμογής των χρεώσεων προμήθειας«, η οποία έχει να κάνει με το πώς κυμαίνεται στην χονδρική, η αγορά του ρεύματος.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, οι ιδιωτικοί πάροχοι (οι ιδιώτες που πουλάνε ρεύμα) έχουν τεράστιες εκπτώσεις στις τιμές. Ωστόσο στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων, υπάρχει μια «ρήτρα αναπροσαρμογής».

«Σκεφτείτε ότι κάποιος από αυτούς τους εναλλακτικούς παρόχους να αγοράζει από την χονδροεμπορική με την τιμή του ρεύματος στα 185 ευρω/μεγαβατώρα, αυτή ήταν η τιμή τις προηγούμενες εβδομάδες. Πώς μπορεί να την πουλάει στα 45 ευρω/μεγαβατώρα;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος μπορεί να ξεπεράσουν και το 50%, αυτό αφορά και την ΔΕΗ, καθώς κι αυτή εναρμονίζεται με το πλαίσιο των υποδείξεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Η αύξηση οφείλεται στο ότι το ρεύμα έχει γίνει ένα ανταγωνιστικό και «χρηματιστηριακό» προϊόν. Είναι οι διεθνείς τιμές, οι αυξήσεις που υπάρχουν στην χονδρική, μετακυλίονται στα τιμολόγια.

Επισημαίνεται ότι ως αιτίες της αύξησης είναι τόσο η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, η μεγάλη ζήτηση (λόγω καύσωνα) και το χρηματιστήριο των ρύπων, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος μολύνει θα πληρώνει περισσότερα.

sputniknews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.