Το μνημείο του Λεωνίδα και των 300 στις Θερμοπύλες απέκτησε εντυπωσιακό φωτισμό συνοδευόμενο από τους ήχους του Βαγγέλη ΠαπαθανασίουΜια ιδιαίτερη πρωτοβουλία του Δήμου Λαμίας για την ανάδειξη του μνημείου του Λεωνίδα και του περιβάλλοντος αρχαιολογικού χώρου εντυπωσίασε επισκέπτες αλλά και όσους συμμετείχαν στις φετινές εκδηλώσεις των Θερμοπυλείων.

Ο νέος φωτιστικός σχεδιασμός με τίτλο «Θερμοπύλες Υπό το φώς» έχει την υπογραφή της Στέλλας Κάλτσου, ενώ οι ήχοι της μουσικής που ακούγονται είναι του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Ολα, συνέθεσαν μια μαγική εικόνα που ανεδείκνυε το τοπίο των Θερμοπυλών , επί πολλά βράδια, πριν την έναρξη και έως τη λήξη των εκδηλώσεων. Δείτε το βίντεο με τον φωτισμό στις Θερμοπύλες

«Έναν χρόνο μετά από τη συμπλήρωση των 2500 ετών από την ιστορική μάχη των Θερμοπυλών, το 480 π.Χ., που αποτελεί έκτοτε ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία και σημείο αναφοράς ηρωισμού, πατριωτισμού και υπέρβασης των ανθρωπίνων ορίων, αυτή τη δύσκολη χρονιά, τιμώντας την ιστορία και τις ρίζες μας, δίνουμε τη δική μας μικρή μάχη, κρατώντας ζωντανή τη φλόγα του θεσμού των Θερμοπυλείων», ανέφερε για τις εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Λαμίας, Θύμιος Καραΐσκος.


Οι Θερμοπύλες είναι κυρίως γνωστές εξαιτίας της Μάχης των Θερμοπυλών, το 480 π.Χ. μεταξύ των ελληνικών και περσικών στρατευμάτων. Τον καιρό του Λεωνίδα, το 480 π.Χ., το πέρασμα ήταν ένα στενό μονοπάτι (περίπου 12 μέτρα πλάτος) κάτω από το λόφο, το οποίο επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν στρατηγικά οι Έλληνες στρατιώτες για να εμποδίσουν τον υπεράριθμο περσικό στρατό. Σήμερα το πέρασμα των Θερμοπυλών φτάνει από 1.5 έως και 3 χιλιόμετρα πλάτος, εξαιτίας των αποθέσεων στις εκβολές του Σπερχειού. Οι θερμές πηγές, από τις οποίες έχει πάρει το όνομα του το πέρασμα, υπάρχουν ακόμη στις παρυφές του λόφου.
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.