ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΣΤΟΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ Γ.ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ


 

 Μέχρι τέλους της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η οριστική επικύρωση της πώλησης ων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον όμιλο του εφοπλιστή Γ.Προκοπίου!


Ο Γιώργος Προκοπίου ανακηρύχθηκε στις 7 Ιουλίου πλειοδότης στον διαγωνισμό της ειδικής διαχείρισης της Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. και πρόσφερε το ποσό των 25.000.000 ευρώ, ενώ για τα ακίνητα της ΕΤΑΔ η προσφορά του ήταν 37.200.000 ευρώ, αντί των 30.000.000 ευρώ που ήταν η τιμή εκκίνησης.

Η υπό ειδική διαχείριση Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. (ΕΝΑΕ) είχε υποβάλει στις 30 Ιουλίου 2021 αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία ζητούσε να γίνει δεκτή η προσφορά της εταιρίας Forest Group και να οριστεί εισηγητής δικαστής για τις ανάγκες διανομής του πλειστηριάσματος. Υπενθυμίζεται πως τα ναυπηγεία αγοράστηκαν από τον εφοπλιστή Προκοπίου ελεύθερα υποχρεώσεων.


Τις υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θα τις ικανοποιήσει έως του ποσού των 48.000.000 ευρώ ο ειδικός διαχειριστής. Η ειδική διαχείριση θα εισπράξει 25.200.000 ευρώ από τη συναλλαγή με τη Forest Group, αλλά θα εισπράξει και αξιώσεις, ύψους 130.000.000 ευρώ, που έχουν προκύψει από διαιτητικές αποφάσεις και περί τα 5.000.000 ευρώ από την πώληση κινητών μέσων και εξοπλισμού των ναυπηγείων.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.