Γερμανικές εκλογές :Προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών και του Όλαφ Σολτς για την Καγκελαρία!

 

 


Καταποντισμός για τους Χριστιανοδημοκράτες μετά την αποχώρηση της Άγκελα Μέρκελ απο την καγκελαρία και την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος!

 Δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της κυριακάτικης εφημερίδας «Bild» δείχνει ότι, οι Σοσιαλδημοκράτες με υποψήφιο για την Καγκελαρία τον 'Ολαφ Σολτς, διευρύνουν την διαφορά τους έναντι της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/ CSU) κατά 3 μονάδες αποσπώντας ποσοστό 24%.


Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild δείχνει τους Σοσιαλδημοκράτες να κερδίζουν δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα σκαρφαλώνοντας στο 24 % .

Το SPD έρχεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου με το κόμμα του Χριστιανοδημοκράτη Άρμιν Λάσετ να ακολουθεί με ποσοστό 21 %.

Το κόμμα των Πρασίνων, με υποψήφια για την Καγκελαρία την Αναλένα Μπέρμποκ, παραμένει σταθερό με 17% , όπως και οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες» (FDP) με ποσοστό 13%.

Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) καταλαμβάνει την πέμπτη θέση με ποσοστό 11% και η Αριστερά (Die Linke) την έκτη θέση, με ποσοστό 6%.

Επί του παρόντος, όπως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος, θα ήταν εφικτές πέντε κυβερνητικές συμμαχίες τριών κατευθύνσεων: οι τέσσερις με Καγκελάριο τον Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς και μία με Καγκελάριο τον Χριστιανοδημοκράτη Άρμιν Λάσετ.

Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) θα μπορούσε να έχει πλειοψηφία στην ομοσπονδιακή βουλή «Bundestag» με:

- μία συμμαχία με τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (SPD, Πράσινοι, FDP),
- έναν συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Ελεύθερους Δημοκράτες SPD, CDU / CSU και FDP),
- έναν συνασπισμό Κένυας (από τα χρώματα της σημαίας της χώρας, δηλαδή, SPD, CDU / CSU και Πράσινους,
- κι έναν συνασπισμό με το κόμμα της Αριστεράς και τους Πράσινους , «SPD, Πράσινοι και Αριστερά).

Η Χριστιανική Ένωση θα μπορούσε να διατηρήσει τα ηνία στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης μόνο με μια συμμαχία της Τζαμάικα, από τα χρώματα της χώρας (CDU / CSU, Πράσινοι και FDP).

Η πτωτική τάση για την Χριστιανική Ένωση αντικατοπτρίζεται και στις δημοσκοπήσεις για τους υποψηφίους για την Καγκελαρία της Γερμανίας.

Μόνο το 10% των ερωτηθέντων θα ψήφιζαν τον Άρμιν Λάσετ, δηλαδή δύο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο από μια εβδομάδα πριν.

Η υποψήφια των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ, παραμένει πιο δημοφιλής από τον «μερκελικό» Λάσετ, με ποσοστό 14 % .

Ο υποψήφιος του SPD, Όλαφ Σολτς είναι μακράν ο δημοφιλέστερος υποψήφιος για να διαδεχτεί την Άνγκελα Μέρκελ, με ποσοστό που φθάνει το 31 %.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το ποσοστό -36% των ερωτηθέντων- που δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους τρεις υποψηφίους.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι, ο πρωιθπουργός της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, αδυνατεί να κρατήσει τους ψηφοφόρους του CDU που είχαν επιλέξει τη Μέρκελ το 2017.

Μόνο το 49 % των ψηφοφόρων των «CDU/ CSU» σκοπεύουν να ψηφίσουν ξανά υπέρ της Χριστιανικής Ένωσης στις 26 Σεπτεμβρίου.

Το 18 % των Χριστιανοδημοκρατών «ανταρτών» πηγαίνει στους Σοσιαλδημοκράτες το 13 % στους Ελεύθερους Δημοκράτες και το 12 % στους Πράσινους.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.