Έλαμψε δια της απουσίας του ο Πρωθυπουργός από την DEFEA



Η Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2008 ,διοργάνωσε μια εξαιρετικά επιτυχημένη έκθεση για την Άμυνα. Εκείνη τη χρονιά ήταν η τελευταία που διοργανώθηκε η Defendory και μ΄ ένα διάλειμμα το 2010 με τη Defensys στη Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα “σβήστηκε” από τον χάρτη των χωρών που διοργάνωναν εκθέσεις αμυντικού υλικού.

Γι΄ αυτό και η Defea 2021 που έκλεισε χθες τις πύλες της με επιτυχία, ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για το χώρο της Άμυνας και ειδικά της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Οι λόγοι έχουν εξηγηθεί επαρκώς από τον διευθυντή της έκθεσης κ.Βασίλη Μπάρκα στη συνέντευξη του στο Militaire.gr.
Θα αναμέναμε λοιπόν ο πρωθυπουργός που όπως λένε οι συνεργάτες του ενδιαφέρεται για την αμυντική βιομηχανία, να εγκαινίαζε την έκθεση ή τέλος πάντων αν αυτό δεν το επέτρεπε το πρόγραμμα του, να “έκανε μια γρήγορη βόλτα” για να αναδείξει τη σημασία της επανόδου της χώρας σ΄ έναν τομέα που αφορά στην αμυντική βιομηχανία. Κρατική και ιδιωτική. 

Θα ήταν χρήσιμο να περάσει ο κ.Μητσοτάκης απ΄ όλα τα περίπτερα και ειδικά τα ελληνικά. Θα διαπίστωνε ότι υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα που παράγουν και για τα οποία μάλλον κανείς δεν τον έχει ενημερώσει. Θα διαπίστωνε ότι υπήρχε περίπτερο του “Εθνικού Πλοίου” που εδώ και χρόνια έχει σχεδιαστεί. Είναι περίοδος που προβληματίζεται για την ενίσχυση του Στόλου. Δεν θα ήταν κακό να ενημερωθεί τουλάχιστον…
Η κυβερνητική παράταξη εκπροσωπήθηκε με μεμονωμένες παρουσίες βουλευτών της…

Δεν γνωρίζουμε αν είχε τόσο βαρύ πρόγραμμα ο πρωθυπουργός. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η απουσία του από την έκθεση προκάλεσε απογοήτευση στα ελληνικά περίπτερα της DEFEA 2021.

Το λάθος του κ. Μητσοτάκη δεν έσπευσε να το εκμεταλλευθεί βεβαίως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ.Τσίπρας έχει άποψη για την αμυντική βιομηχανία της χώρας και για τους εξοπλισμούς και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στη συνέντευξη του στο Militaire.gr. Θα ήταν χρήσιμο να είχε εμφανιστεί στην έκθεση. Ίσως να δυσαρεστούσε κάποιους λίγους στο κόμμα του που δεν γνωρίζουμε τι προτείνουν για το χώρο της Άμυνας. Το κόμμα τους διεκδικεί την εξουσία και είναι προφανές ότι δεν μπορούν να …εξαιρέσουν το χώρο της Άμυνας από το πρόγραμμα της διακυβέρνησης τους.

Την έκθεση επισκέφθηκε πάντως πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Φώτη Γεννηματα επισκέφθηκε την DEFEA και έκανε δηλώσεις για την αμυντική βιομηχανία ,όπως και ο Κυριάκος Βελόπουλος. 

Η αμυντική βιομηχανία δεν ενισχύεται μόνο με λόγια και δηλώσεις, αλλά με πράξεις. Ακόμη και συμβολικές, όπως η παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας σ΄ εάν γεγονός που σηματοδοτεί μια προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Προσπάθεια την οποία έχουν πάρει επάνω τους οι επιχειρήσεις του χώρου της αμυντικής βιομηχανίας, χωρίς να έχουν την παραμικρή  βοήθεια του κράτους! Τέσσερα δις εξοπλιστικά προγράμματα έχει υπογράψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και δεν εξασφάλισε ούτε ένα ευρώ για τις ελληνικές εταιρείες. Μέχρι στιγμής η μοναδική απόφαση που έχει ανακοινώσει είναι η μετεγκατάσταση των ΕΑΣ Υμηττού…

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.