Καθηγητής Ι .Μάζης, προτείνει να μετασταθμεύσουν σε καίρια σημεία της πατρίδος Γαλλικά αεροσκάφη!
Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης σχολιάζει τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ για τα Rafale, και αν αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία με Καταργιανούς πιλότους. Αναφέρθηκε στο θέμα των φρεγάτων Belharra τονίζοντας ότι: "Δεν υπάρχει απόστρατος αξιωματικός, πλην πολύ-πολύ ελαχίστων εξαιρέσεων, που να μην έχει τονίσει την υποστήριξή του στη γαλλική πρόταση σε ότι αφορά τα σκάφη αυτά τα οποία μας προσφέρουν αφενός μεν άμυνα ζώνης, άρνηση περιοχής και βεβαίως μας προσφέρουν τη δυνατότητα υλοποιήσεως του αμυντικού δόγματος Ελλάδος-Κύπρου".

Σχολίασε επίσης την αλλαγή στάσης της Τουρκίας σε ότι αφορά την προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης, επισημαίνοντας ότι:

"Ο Τσαβούσογλου είπε βεβαίως να πάμε στη Χάγη, αλλά εκεί στη Χάγη θα δικάσουμε με την αρχή της ευθυδικίας. Και ευθυδικία είναι να μην υπολογιστούν τα δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες όλων των νησιών του Αιγαίου, απεναντίας να μετρήσουν τη μέση του Αιγαίου από τις ανατολικές ελληνικές ακτές μέχρι τις δυτικές τουρκικές ακτές, δηλαδή τον 25ο μεσημβρινό, δηλαδή τη γαλάζια πατρίδα, και αυτό το πράγμα λέει άμα το συμφωνήσουμε, να πάμε να δικάσουμε με ευθυδικία, τότε βεβαίως να πάμε στη Χάγη".

Καταλήγοντας είπε: "Αν ξεχάσαμε ήδη τον εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού από την τουρκική ακταιωρό, τότε βεβαίως θα έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι".

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.