Η ύψιστη τιμητική διάκριση, «ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Τιμής» στο Μίκη Θεοδωράκη


Από την Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε (23-7-2021) ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα απονείμει την  τιμητική διάκριση του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στο Μίκη Θεοδωράκη.

Πρόκειται για την ύψιστη τιμητική διάκριση που απονέμει η/ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σε Έλληνες πολίτες που διακρίνονται για το έργο τους για την πατρίδα και σε διαπρεπείς προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων.

Ο σταυρός του Τάγματος έχει στο κέντρο ανάγλυφα την κεφαλή της θεάς Αθηνάς. Η κεφαλή περιβάλλεται από μια λωρίδα πάνω στην οποία είναι χαραγμένη η επιγραφή “Ο ΑΓΑΘΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΙΜΗΤΕΟΣ”.

mikisguide.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.