Ρωσσία..Προχωράει στο "ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ".Αποσυνδέθηκε δοκιμαστικά από τον παγκόσμιο ιστό
Στην υλοποίηση της απόφασής του για «εθνικό ίντερνετ» φαίνεται ότι προχωρά το Κρεμλίνο

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η Ρωσία κατόρθωσε να αποσυνδεθεί δοκιμαστικά από τον παγκόσμιο iστό τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, όπως αναφέρουν έγγραφα της ειδικής ομάδας η οποία έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.

Το 2019 η ρωσική κυβέρνηση πέρασε νόμο, ο οποίος αφορά στο «εθνικό διαδίκτυο» της χώρας σε μια προσπάθεια της Μόσχας να προστατεύσει τη Ρωσία από πιθανή διακοπή από ξένες υποδομές διαδικτύου, απαντώντας έτσι στην «επιθετική», όπως τη χαρακτήριζε, εθνική πολιτική κυβερνοασφαλείας των ΗΠΑ.

Πολλοί ακτιβιστές, πάντως, εικάζουν ότι ο πραγματικός στόχος της Μόσχας είναι ο ακόμα μεγαλύτερος έλεγχος στο παγκόσμιο διαδίκτυο και ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου στη Ρωσία. Τα τεστ, στα οποία συμμετείχαν όλοι οι μεγαλοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της χώρας, είχαν ως στόχο να διαπιστώσουν αν το «Runet» μπορεί να «τρέξει» σε συνθήκες απειλών και οι ειδικοί αναφέρουν ότι στέφθηκε με επιτυχία.

Μάλιστα, πηγές ανέφεραν ότι δοκιμάστηκε και η δυνατότητα της πλήρως αποκοπής του ρωσικού κομματιού του διαδικτύου από το υπόλοιπο νετ, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό πόσο διήρκεσε ή αν υπήρξαν προβλήματα στη λειτουργία του δικτύου της χώρας.

Ο τελικός στόχος της σχετικής νομοθεσίας είναι η διαδικτυακή κίνηση και τα δεδομένα της Ρωσίας να περνούν από σημεία που ελέγχονται από το κράτος, αλλά και να δημιουργηθεί ένα εθνικό Σύστημα Ονοματοδοσίας, το οποίο θα επιτρέψει στο ίντερνετ να συνεχίσει να λειτουργεί, ακόμα κι αν η Ρωσία αποκοπεί από τον παγκόσμιο ιστό.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.