Απόφαση G7: Σε όλες τις χώρες οι πολυεθνικές θα πληρώνουν φόρο 15%!Οι επτά πλουσιότερες χώρες του πλανήτη (G7) κατέληξαν σε μία συμφωνία παγκόσμιας φορολόγησης των πολυεθνικών επιχειρήσεων. 

«Μετά από χρόνια συζητήσεων, οι υπουργοί Οικονομικών της G7 κατέληξαν σε μια ιστορική συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου φορολογικού συστήματος ώστε να είναι προσαρμοσμένο στην παγκόσμια ψηφιακή εποχή», είπε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι υπουργοί Οικονομικών της G7, που συναντώνται στο Λονδίνο, συμφώνησαν στην επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου της τάξεως του 15%.
Σύμφωνα με ένα αντίγραφο της τελικής συμφωνίας που έχει το Reuters, οι υπουργοί της G7 δήλωσαν ότι θα «δεσμευτούν για έναν παγκόσμιο ελάχιστο φόρο τουλάχιστον 15% ανά χώρα».

«Δεσμευόμαστε να επιτύχουμε μια δίκαιη λύση για την κατανομή των φορολογικών δικαιωμάτων, με τις χώρες της αγοράς να απονέμουν φορολογικά δικαιώματα σε τουλάχιστον 20% του κέρδους που υπερβαίνει το περιθώριο 10% για τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες πολυεθνικές επιχειρήσεις», πρόσθεσε το κείμενο.

«Θα φροντίσουμε για τον απαραίτητο συντονισμό μεταξύ της εφαρμογής των νέων διεθνών φορολογικών κανονισμών και της κατάργησης όλων των φόρων ψηφιακών υπηρεσιών», τονίζεται.

Η απόφαση μπορεί να εξασφαλίσει έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων στις κυβερνήσεις, τα οποία θα μπορούσαν επί παραδείγματι να χρησιμοποιηθούν στην αποπληρωμή των χρεών που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η συμφωνία (από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τον Καναδά, την Ιταλία και την Ιαπωνία) θα ασκήσει πίεση και σε άλλες χώρες να ακολουθήσουν το ίδιο. Σημειώνεται ότι τον επόμενο μήνα συνεδριάζει η G20.

Μεταξύ των εταιρειών που επηρεάζονται από την απόφαση είναι οι κολοσσοί του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Amazon, η Google και το Facebook.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.