Λόγω "λογιστικών διαφορών" ο ΟΓΑ κόβει επιδόματα στις αγρότισσες μάνες


 
Ενώ έχουν εγκριθεί τα προγράμματα του ΟΓΑ για τις μητερες αγρότισσες  ο ίδιος ο ΟΓΑ φρόντισε  να ους τα ψαλιδίσει..Λόγω ""λογιστικών διαφορών ""υποτίθεται

Για το έτος 2021, εγκρίθηκαν τα ακόλουθα προγράμματα του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ-ΟΓΑ):

1. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 6ήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεις)

2. Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού μόνο για συνταξιούχους, οι οποίοι ταυτόχρονα με τις μέχρι έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) μπορούν να πραγματοποιήσουν έως και 5 απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας.

3. Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχους του ΛΑΕ, τα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις μέχρι και δεκαέξι (16) ημέρες (15 διανυκτερεύσεις).

4. Εκδρομικό πρόγραμμα με τετραήμερες εκδρομές (3 διανυκτερεύσεις)

5. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων

6. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου

7. Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες μητέρες (700 ευρώ) και πολύτεκνες μητέρες (1000 ευρώ) που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις .

Τα προγράμματα εφαρμόζονται σε όλους τους νομούς της χώρας και για ηλεκτρονική αίτηση των  δικαιούχων συνταξιούχων και ασφαλισμένων με ασφαλιστική ικανότητα υποβάλλετε στα ΚΕΠ όλης της χώρας από 24-05-2021 έως και 15/6/2021.Προϋπόθεση συμμετοχής όλων των ανωτέρω προσώπων στα εν λόγω προγράμματα, είναι να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων.

Επικοινώνησαν  μητέρες αγρότισσες και ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και διαπίστωσαν   ότι  το πρόγραμμα που αντλούν στοιχεία στην εφαρμογή τους τα ΚΕΠ δεν τους αναγνωρίζει ως ενεργούς ασφαλισμένους σε αντίθεση με τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.  Μετά από έρευνα οι μητέρες αγρότισσες  ενημερώθηκαν ότι τα στοιχεία που αντλούν είναι από 2020 αλλά μετά την εκκαθάριση του Ιανουαρίου του 2021 προέκυψαν κάποια μηδαμινά ποσά για το 2020  στους ασφαλισμένους και τους απορρίπτει ως μη ενεργούς ασφαλισμένους ενώ οι άνθρωποι αυτοί έχουν ασφαλιστική ικανότητα και έχουν πληρώσει.

 Το άλλο παράλογο και άδικο της υπόθεσης είναι, ακόμα και τώρα αν πληρώσουν το χρηματικό ποσό που προέκυψε  από την εκκαθάριση του Ιανουαρίου δεν μπορούν να συμμετέχουν.
Ο ΟΠΕΚΑ λέει η Αγροτική Εστία είναι υπεύθυνη, η Αγροτική Εστία ο ΕΦΚΑ -ΟΓΑ και ο ένας πετάει το «μπαλάκι» στον άλλον και άντε δεν θες να ενισχύσεις τον εσωτερικό τουρισμό με ασφαλισμένους του ΟΓΑ, με ποιο δικαίωμα στερείς το δικαίωμα αίτησης σε τρίτεκνες  και πολύτεκνές μητέρες του ΟΓΑ που έχουν πληρώσει; Δεν είχαν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων;

Η εκκαθάριση του Ιανουαρίου του 2021 κ τα 0,80 λεπτά ή τα 10 ευρώ που προέκυψαν καθόρισαν το αρχείο σας;  Διορθώστε το αρχείο σας άμεσα και μην εμπαίζετε άλλο τους αγρότες που πληρώνουν γιατί είναι το λιγότερο ντροπή αυτή η συμπεριφορά!

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.