Μετά την Google η Ε.Ε, ερευνά και το Facebook για παραβίαση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

 Μετά την Google και το Facebook μπήκε στο στόχαστρο της Ε.Ε.Ερυνά όπως επίσης και η Βρεταννία αν παραβιάζει την πολιτική της για αντιμονοπωλιακή νομοθεσία Και ο λόγος η χρήση δεδομένων χρηστών για τις διαφημιστικές της δραστηριότητες και το κατά πόσον αυτή συνιστά παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.
Θα εξετάσει ακόμη κατά πόσον η εταιρεία συνδέει παράτυπα τη μικρή διαφημιστική υπηρεσία του Facebook Marketplace με το κεντρικό μέσο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Είναι η πρώτη φορά ουσιαστικά  που η Επιτροπή κλιμακώνει μια υπόθεση σχετική με τη δραστηριότητα της Facebook, ξεπερνώντας το προκαταρκτικό στάδιο, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν με τις Google, Apple και Amazon. Η ΕΕ είχε επιβάλει στο παρελθόν πρόστιμο στην εταιρεία για παροχή ανακριβών πληροφοριών για την συγχώνευσή της με την WhatsApp μέσω εξαγοράς της δεύτερης.

"Η Facebook συλλέγει τεράστιους όγκους δεδομένων  για τις δραστηριότητες χρηστών του κοινωνικού δικτύου της, αλλά και πέρα από αυτό", ανέφερε η Margrethe Vestager, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής, υπεύθυνη για ζητήματα ανταγωνισμού.

Οι αρχές "θα εξετάσουν λεπτομερώς κατά πόσο τα δεδομένα αυτά δίνουν στην Facebook παράτυπο συγκριτικό πλεονέκτημα,  ειδικά στο διαδικτυακό πεδίο των χώρων όπου οι άνθρωποι αγοράζουν και πωλούν αγαθά σε καθημερινή βάση", πρόσθεσε η Δανή αντιπρόεδρος της Κομισιόν.


Η αντιμονοπωλιακή αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου άνοιξε επίσης τη δική της, ανεξάρτητη έρευνα για τη συλλογή δεδομένων από την Facebook.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Η.Β. δήλωσε ότι σκοπεύει να ερευνήσει κατά πόσον η Facebook έκανε κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της κατά τη συλλογή δεδομένων.

Η βρετανική αρχή σημείωσε ότι, παρά το γεγονός ότι η έρευνά της είναι ανεξάρτητη, θα υπάρξει συνεργασία με την αντίστοιχη ομάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Google, μετά από έρευνα με τρία σκέλη, είχε δεχθεί προ διετίας "καμπάνα" 9 δισ. ευρώ από την Κομισιόν. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.